HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

Lelki hangzás

2008.08.21. 00:05 Lovas Éva

A belső megtisztulás eszköze.

 


Az Úr szent neveinek éneklése nemcsak a hit és remény kérdése, hanem tudományos dolog, így lehet kapcsolatba kerülni, sőt automatikusan kapcsolatba lehet kerülni a Legfelsőbb Lénnyel.
Az ember ezen a kapcsolaton keresztül tisztul meg; ez nemcsak a hiten múlik. Amikor megvan a kapcsolat két dolog között, mindig a magasabb rendű befolyásolja az alacsonyabb rendűt, és az alacsonyabb rendű ezen a kapcsolaton keresztül fogja felvenni a magasabb rendűnek a tulajdonságait. Ez azt jelenti, hogy amikor az Úr szent neveit énekeljük, ezen a kapcsolaton keresztül asszimiláljuk az Abszolút Igazság jellemzőit, és ezek a jellemzők tiszták.
Más szavakkal, az Úr szent neveinek zengése annyi, mint közvetlenül Vele társulni. És amikor valaki Istennel társul, megszerzi az isteni tulajdonságokat; és amikor teljesen megtisztult, társa lesz a Legfelsőbb Úrnak.

Mivel mi lelki természetű, élő lelkek vagyunk, elvben Istentudatosak is vagyunk, viszont időtlen idők óta kapcsolatban állunk az anyagi természettel, ezért az anyagi légkör eltorzította a tudatunkat.
Abban a világban, amelyben jelenleg cselekszünk, az anyagi légkört úgy hívják, Maya, vagy illúzió. Maya azt jelenti, "az, ami nincs". Tehát, miben áll ez az illúzió? Abban áll, hogy mindannyian megpróbálunk az anyagi világ birtokosai lenni, pedig valójában mi vagyunk számos törvényének karmaiban. Ha egy szolga megkísérli, hogy valamilyen mesterséges módon utánozza a Mindenható Urat, ezt illúziónak nevezik.

Megpróbáljuk kihasználni az anyagi természet erőforrásait, de minden alkalommal csak még jobban belebonyolódunk. Ezért, bár állandóan keményen küzdünk azért, hogy legyőzzük a természetet, mégis mi vagyunk azok, akik függünk tőle. A természet elleni illuzórikus harcot azonnal, abba lehet hagyni, ha ismét ráébredünk Isten-tudatunkra. A lelki dalok éneklése a természetes folyamat, amely életre kelti ezt az eredeti és tiszta tudatot. Ha ezt a felszabadító hangrezgést énekeljük, megtisztíthatjuk a szívünket a bizalmatlanságtól és a félelemtől.


A Hare Krisna mantra éneklése egy lelki szintről jön, és ezért ez a hangrezgés sokkal jobb, mint a tudat összes többi alacsonyabb síkja, amilyenek az érzéki, mentális és intellektuális szintek. Ennek megfelelően nem szükséges megérteni a mantra nyelvét, sem mentális spekuláció, sem értelmi igazodás nem szükséges e mantra zengéséhez. Automatikus, mivel a lelki szintről származik, és ezért bárki részt vehet az éneklésben, minden minőségi követelmény nélkül.


Köszönöm a figyelmed.



Boldogság rovata

Szólj hozzá!

Címkék: film név isten lélek boldogság ének automatikus értelem kötelezettség.

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr59625310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása