HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

ANDONIKA: Hónapok, kövek, emberek - Drágakőhoroszkóp mindenkinek 2.

2009.03.30. 20:20 Lovas Éva

Tudj meg többet születési drágakövedről! Milyen hatással van életedre, egészségedre, mi a legjellemzőbb tulajdonsága? Az előző részben január, most pedig február hónap születési köve a téma.
Ha elég fiatal vagy ahhoz, hogy még emlékezz a születésnapodra, valószínűleg emlékszel arra is, hogy melyik drágakő tartozik ehhez a naphoz. De a mai világban meglehet, hogy nem igazán tudod, mi a születési köved jelentése, illetve hogy milyen ősi erők segíthetnek téged, ha a drágakövedet viseled.

Ez a cikksorozat hivatott bemutani a születési köveket hónapról hónapra.

Most következik Február hónap születési köve.

Február hónap köve:

Ametiszt

Békét és nyugalmat hoz az életedbe

Az ametiszt a február hónapban születettek köve a drágakőhoroszkóp szerint, emellett a házasság hatodik évfordulójának is ez a kő felel meg. Az ametiszt békét és nyugalmat hoz az életünkbe. Különleges színe miatt szerették már az ókorban is, amulettként viselték, mert úgy tartották megvéd a csábítástól és jó a mérgek ellen is.
Manapság Braziliában, Uruguay-ban, Sri Lankán, Madagaszkáron, Zambiában, Ausztráliában és Oroszországban bányásszák.
Az Egyesült Államokban Maine, Pennsylvania, Észak-Karolina, Montana és Colorado államokban van a lelőhelye.

Az ametiszt erős fény hatására elveszti szép színét és teljesen kifakulhat. 550-560 fokra felhevítve színe sötét sárgára vagy vöröses barnára változik. (Ekkor citrinnek nevezzük. Ezek a mesterségesen előállított citrinek sokkal gazdagabb színűek, és drágábbak is a természetes citrin ásványnál.)

Az ametiszt általában mély középlila színű, de az ibolyaszín, világoslila, rózsaibolya, színektől egészen a majdnem fekete sötétliláig ismertek színváltozatai.
A lila szín mindig is "királyi" szín volt, így az ametiszt megtalálható az angol koronaékszereken, és az ókori görög és egyiptomi királyi ékszereken szintén. A lila szín miatt az ametiszt szimbolizálja a hatalmat és az erőt is.

Az ametiszt lelki hatásai:

Erősíti a hitet, segít igazságosabban cselekednünk és ítélkeznünk. Megvéd a csábítástól, elűzi a haragot, félelmet, enyhíti a gyászt. Nyugalmat és békét sugároz magából.
A józan értelem és a tiszta gondolatok köve, valamint rezgése megegyezik Metatron arkangyal aurájáéval, aki segíthet nekünk, hogy rendezzük gondolatainkat, illetve segít megtisztítani az elménket a zavaró gondolatoktól. Kiválóan alkalmas ez a kristály meditációhoz, mivel erősíti a koncentrációt.

Az ametiszt testre gyakorolt hatásai:

Vértisztító hatású, csaknem minden tipusú fájdalom esetén hatásosan alkalmazható a fájdalom csökkentésére, segít alvászavarok leküzdésében, farkasvakság, bőrproblémák és vérszegénység esetén is bizalommal használhatjuk.

Alternatív születési kő:

Hematit /másnéven vérkő/:

A hematitot vérkőnek is nevezik, mivel jótékony hatással van a vérképzésre magas vastartalmának köszönhetően.
A hematit már az ókorban is nagy tiszteletnek örvendett. Úgy tartották, hogy megóvja tulajdonosát a mérgektől.
Az ősi Egyiptomban sugárzó kőként tartották számon és a halottak feje alá tették, hogy bevilágítsa másvilágra vezető utukat. Babilonban szerencsehozó talizmánként használták.
Manapság Észak-Amerikában, Ukrajnában, Kínában, Braziliában, Ausztráliában, Indiában és Oroszországban bányásszák.
Színe általában acélszürke, de vörösesbarna, szürkésfekete és fekete változatokban is ismert.

A hematit lelki hatásai:

Fokozza a vitalitást, segít leküzdeni a fáradtságot, erősíti a regenerációs képességet, hasznos segítség lábadozáskor. Segít az önállóvá válásban, aktiválja az akaratot, fokozza a tetterőt. Segíti az elalvást, életörömöt ajándékoz viselőjének, segít hogy kezünkbe vegyük életünk irányítását.

A hematit testre gyakorolt hatásai:

Jó hatással van a keringésre, a vérképzésre, és minden a vérrel kapcsolatos dologra. Használható vérszegénység, vashiány, még leukémia esetén is. Jótékony segítő aranyér, érelmeszesedés, visszerek, égési sérülések jelentkezésekor. Elősegíti a sebgyógyulást, fokozza a szervezet méregtelenítő képességét, általános vértisztító hatású.


Andonika rovata (andonika.virtus.hu)

 

ANDONIKA TOVÁBBI ÍRÁSAI ill. más szerzők HASONLÓ TÁRGYÚ CIKKEI ITT: (Klikk a feliratra)

Szólj hozzá!

Címkék: élet szerencse horoszkóp hatás boldog tulajdonság hematit ametiszt fenruár

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr341036008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása