HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

Illóolajokkal az otthon harmóniájáért

2008.07.26. 23:07 Lovas Éva

Gyermekkorunk otthonának az illata egész életünkbe elkísér...

 

Illóolajokkal az otthon harmóniájáért


Gyermekkorunk otthonának az illata egész életünkbe elkísér. Az illat mellé azonban a szemünk számára láthatatlan energiákat is érzékeljük mindig. Érezzük a frissítő - energiát adó, és a romboló -energiáinkat elszívó erőket is.

Egy kellemes, meghitt vasárnapi ebéd hangulata igazán pezsdítő lehet, ezzel szemben az áporodott zsíros ételszagú konyha már kevésbé jó emlékeket ébreszt bennünk. A tiszta portalan virágillatot árasztó szobában kellemes érzés levegőt venni, és közben szinte fénnyel tölti meg a szívünket is. A harmóniát ilyenkor fokozottabban érzékeljük. Ez a harmónia aztán kihat mindennapi életünkre. Láthatatlan energia szálakkal köti össze a szobát, otthonunkat és saját energia terünket. Ezek az éteri kötelékek befolyásolják fizikai testünkkel, auránkkal és csakráinkkal kapcsolatos életterületeinket otthonunkban.


Otthonunk energiáit elsősorban rendrakással, takarítással növelhetjük. Takarítás közben illóolajokkal fokozhatjuk a tér pezsdítő energiáit. A felmosó vízbe néhány csepp évszaknak megfelelő illóolajat csöppenthetünk. Tavasszal - jázmin, nyáron - rózsa, ősszel - rozmaring, télen - fahéj olajokat.


A lakás hiányzó életterületei (L alakú lakás), illetve többlet területei (T alakú lakás) szintén kihatnak energiarendszerünkre, egészségi állapotunkra, párkapcsolatainkra.


Mivel minden életterületünk valamelyik csakrával (testünkön több száz helyen elhelyezkedő energia felvételre és leadásra szolgáló energia áramlatok) összefügg, ezért érdemes az illóolajokat a testünk és az otthonunk “felhangolására” is használni. Az otthon különféle életterületeit energetizálha tjuk az illóolajokkal.


A kilenc életterület, és a hozzá kapcsolódó illóolajok:
1. Karrier: cédrus, szegfű
2. Házasság, szerelem: szantál, ilang-ilang, pacsuli
3. Jómód, gazdagság: citrom, rozmaring, bergamott
4. Család, egészség: rózsaolaj
5. Taj csi: rózsaolaj
6. Segítőkész emberek, utazás: levendula, zsálya, eukaliptusz
7. Gyerekek, kreativitás: rózsaolaj
8. Önművelés, tudás: levendula, jázmin, menta
9. Hírnév: lótusz


Első lépésként fel kell mérni, hogy van-e a lakásban olyan életterület, amelynél hiány illetve többlet életterületek vannak. Lakások esetébe a hiány illetve többlet terület falához közel kell a megfelelő illóolajat használni. Családi házak esetében az is megoldás, ha például a hiányzó életterületre illatozó növényeket ültetünk.


A lakás belsejében ezek után már tetszés szerint megválaszthatjuk, hogy milyen életterület erősítésére, vagyis annak energiáinak a fellendítésére van szükségünk. A kiválasztott illóolaj használatakor tudatosítsuk magunkban, hogy milyen céllal választottuk ki az adott illatot.


Az illóolajat használhatjuk aroma mécsesnél vízbe cseppentve, vagy potpouri illatosítására is. Választhatunk az életterületnek megfelelően illatosított gyertyát, vagy mécseseket is. Ezeket ne csak díszként használjuk, hiszen ha meggyújtjuk, akkor nem csak illatával, hanem a tűz erejével is energetizálhatjuk otthonunk.


B Nagy Magdolna

Azariusz


http://ezoterikustanacsok.hu

Szólj hozzá!

Címkék: öröm boldogság olaj hatás harmónia illat illó párologattás

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr89587177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása