HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

Önnek mi a vírusmondata?

2008.11.03. 22:10 Lovas Éva

A kimondott szó teremtő erejéről már hallottunk néhányan! Akkor vajon miért is szapuljuk önmagunkat? Miért gondoljuk, hogy amit önmagunkról önmagunknak mondunk, annak nincs semmi jelentősége?

Van egy klubbunk, ahol tanuljuk az erőszakmentes kommunikációt, és az önismeretet.
Tegnap vírusmondatokra vadásztunk!

Körbement a szó fonala a csoportban, és mindegyikünk megkereste a saját vírusmondatát. Döbbenetes volt az eredmény!

Mindegyikünknek volt valami kis alattomos szóhasználata, valami olyan, amit észrevétlenül hajtogat, és rombolja saját önbecsülését!

Pedig az egészséges önbizalom hatalmas kincs a mai világban!

Önbizalom nélkül nem tudjuk elfogadni az élet legszebb ajándékait sem!

Azonban bárki felépítheti magának, mindössze egy jó program kell hozzá, és máris megvan az új énideálszoftver, amit aztán naponta tudatosan önmagunknak felolvasva bármikor beépíthetünk saját személyiségünkbe!

Még azoknak is volt vírusmondata, akik váltig állították, hogy nincs nekik!

Miből lehet észrevenni, hogy valószínűleg van vírusmondatunk?

Onnan,hogy a dolgaink nem úgy sikerülnek, ahogy szeretnénk!

Ilyenek fordultak elő tegnap:

- Minden fillér csak kifelé megy a házból! - (az illető hölgynek az a gondja, hogy nem jövedelmez a vállalkozása úgy, ahogy kellene... Vajon miért is?
Átfordítás: Minden kiadott forintom bőségesen megtérülve tér vissza hozzám!

- Nekem mindegy! - (annak, aki ezt mondogatja, semmi sem jön össze az életében. Csupa unalmas ember veszi körül, és unalmas az élete. ...Vajon miért is?
Átfordítás: Hiszem, hogy minden nap csak csodálatos dolgok történnek velem! Fontos vagyok magamnak és másoknak!

- Hülye vagyok! - ( ezt egy gyönyörű szép lány mondogatja magáról, 23 éves, fekete hosszú hajú, okos, és intelligens, és kedves. El is érte vele, hogy az önbizalma olyan mélyen van, amilyen mélyen csak lehet!... Vajon miért is?
Átfordítás: Okos vagyok, szép és tökéletes!




- Vajon mit csinálok rosszul? - (az illető egy anyagilag rendkívül sikeres
hölgy, pánikbeteg lett nyár végére. 25 éve koncentrál minden áldott nap a saját fogyatékosságaira. Arra, hogy rosszul csinál valamit. Beteg lett. ... Vajon miért is?
Átfordítás: Mindent JÓl csinálok!

- Nincs pénzem! - (nincs pénze... Vajon miért is?
Átfordítás: Az univerzum bősége csodálatos módon áramlik életemben! Megérdemlem és elfogadom a gazdagságot, amit a termtő nekem adományozott! Napról napra gyarapszom financiálisan, lelkileg, szellemileg és minden létező módon!

- Hatalmas káosz az életem! - (az illetőnek valóban semmi sincs helyén az életében! Káosz a házassága, káosz a vállakozása .... Vajon miért is?
Átfordítás: Életemben minden a legnagyobb rendben van!

Ez a néhány ízelítő remekül példázza, hogy hogyan romboljuk kimondott szavainkkal saját önbecsülésünket, életünket, jövőnket.

És akkor még nem is beszéltünk önkorlátozó hiedelmeink önsorsrontó hatásáról!

Például:


- Nincs egy normális férfi vagy nő a világon!


Akik ezt mondogatják, máris gratulálhatnak maguknak, mert az halálbiztos, hogy minden idiótával csakis ők fognak találkozni az életben! Normális férfiakat és nőket ugyanis nem tud bevonzani az, akinek az a meggyőződése, hogy nincsenek is ilyenek!


Átfordítás: Csak normális, rendes nőkkel vagy férfiakkal találkozom!


- Egyre borzalmasabb a világ!


Hát persze! Lehet más, hogyha az emberiség döntő többsége a világ végére számít, és a pusztulást vetíti előre, és folyton erről is beszél?

 

 


Kassai Csilla rovata (kassaicsilla.virtus.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: férfi vírus boldogság szó hatalom kassai teremt kimond

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr1748354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása