HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

Ne higgy! Csak szeress!

2008.12.14. 22:39 Lovas Éva

Ezt a cikket Philippa médiumi üzenete ihlette. Nagyon megfogott az egyik hozzászólása: A kételkedőknek üzenem: -Nem kell hinni, csak szeretni!

Valóban! Hogy is van ez a süket duma?
Amikor valaki benne ül a trutyiban, és folyton azon rágódik, hogy milyen óriási és megoldhatatlan bajban van, ám de amikor találkozik a megoldással, akkor meg lazán azt mondja: - Nem hiszek benne!


Régebben nagyon dühített az efféle megnyilvánulás engem, ma már viszont tudom, hogy erőltetni senkit sem lehet önmaga felépítésére, sorsa megváltoztatására. Erre mindenkinek önmagának kell megérnie. Másképpen fogalmazva, csak annak lehet segíteni, aki kéri.

Hiszen amit gondolunk, azt keltjük életre. Uralkodó gondolataink érzelmeket keltenek lelkünkben, és ezek az érzelmek bevonzzák azokat a dolgokat, amik gondolatainkkal összhangban vannak.

Nem kell hinni, csak szeretni!


Istenem!
Milyen egyszerű és nagyszerű megfogalmazása ez az élet törvényének!
Mi a csodát kételkedünk, gyűlölködünk állandóan, ahelyett, hogy szeretetből cselekednénk, segítenénk, építenénk magunkat és ezáltal mások életét is?
Hiszen a dagály minden hajót felemel!

Nem kell hinni, csak szeretni!

Az érzelmi létra legmagasabb foka a szeretet, azon túl is a hála érzése. Amikor megoldunk egy feladatot, de nem a hála érzésének állapotából, akkor az koránt sincs véglegesen megoldva.

Ezzel a ténnyel a mai napon szembesültem. A bumeráng újból és újból visszatér ahhoz, aki elveti.

Ha végig gondolom, hogy milyen keserves élethelyzetek és sorsok elevenedtek meg előttem az évek folyamán, - a sajátommal együtt, én sem vagyok kivétel - az mind visszvezethető a szeretet hiányára.

Ha nincsen önszeretet, - persze, egészséges, és nem túlzó, - akkor önbizalom sincs. Ha nincs önbizalom, jön a kételkedés, a félelem, a szorongás.
Ha jönnek ezek a negatív érzelmek, akkor a sors ezeket vissza fogja olyan személyek, szituációk képében igazolni, amiktől menekülni szeretnénk leginkább. Hiszen az érzelmekkel vonzunk.

Aki fél, az bevonzza azt, amitől fél.

Ám aki szeret, szintén bevonzza azt, amit szeret!


Milyen jó is lenne, hogyha szeretetből cselekednének velünk az emberek, és nem kételkedésből!

Milyen jó is lenne, hogyha mi magunk is szeretetből cselekednénk, és nem félelemből, szorongásból!


Csodálatos gondolatokat indított el bennem
Philippa írása.

Köszönöm neki.



http://www.5rol6ra.hu


Kassai Csilla rovata

Szólj hozzá!

Címkék: élet hit pozitív önbizalom szeret boldog cél hála motívál

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr48823297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása