HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

Vallomás az Ötről a hatra eddigi három esztendejéről.Boldog Karácsonyt!

2008.12.25. 15:09 Lovas Éva

Sokat gondolkodtam rajta, mit is írhatnék ma, 2008 Karácsonyának első napján ide, az Ötről a hatra magazinba?Mi lenne méltó ennek a Szent ünnepnek a megünnepléséhez? Úgy érzem, megtaláltam...

 


 

Mi a Karácsony? Megbocsájtás a
múltban, bátorság a jelenben,
remény a jövőben.



Szent Karácsony ünnepén mi is lenne alkalmasabb az ünnepléshez, mint a HÁLAADÁS?



 

Rhona Byrne Titok című bestsellerje is azt üzeni: Mondj minden reggel hálát azért, amid VAN! Ahogy gondolataidat a BŐSÉG ÁRAMÁRA TERELED, MÁRIS A MÚLT KÖDÉBE FULLAD A HIÁNY, A SZORONGÁS, A FÁJDALOM, ÉS A SZEGÉNYSÉG ÉRZÉSE.

Amennyiben valóban igaz, hogy minden értünk történik, és nem ellenünk, akkor azt is tudnunk kell, hogy ellenségeink is a mi személyes fejlődésünket szolgálják. Sőt! Ők szolgálnak minket leginkább! Megtanítanak önmagunk megismerése által a megbocsátásra, a feltétel nélküli szeretetre és tiszteletre.

Ahogy ezeken a gondolatokon elidőztem, óhatatlanul végig gondoltam, kiknek és miért is lehetek hálás az elmúlt három évben, mióta járom a világot, és tanítom szerte az embereknek: Netagív énképpel nem működik a pozitív gondolkodás és az énkép egy jobb élet kulcsa.

Az Ötről hatra 2009-ben a negyedik esztendejébe lép. Az eddig eltelt idő alatt sok minden történt az életében.

Rádöbbentem, hogy probléma van a kommunikációmmal, rádöbbentem, hogy a múlt traumáinak feldolgozásával még koránt sem végeztem, rádöbbentem, merre van a személyes további fejlődésem iránya.

Aztán végig gondoltam azt a rengeteg pozitív visszacsatolást, amit nap mint nap kapok, és amik által tudom, hogy minden megpróbáltatásnak értelme van.

Rádöbbentem, mennyien támogatják a munkámat, mennyien szorítanak a sikeréért, és mennyien vannak elesve, támogatásra szorulva ebben a teremtett, segítségre szoruló világban.
(A magyar lakossága 10%-a regisztrált, nyilvántartott alkoholista...)

Rádöbbentem, hogy miközben sokszor úgy éreztem, egyedül vagyok, és szélmalomharcot vívok egy jó ügy sikeréért, sohasem voltam egyedül! Mindig rengetegen álltak mellettem, és állnak most is.

Amikor pedig Isten terhet ad, erőt is ad hozzá, tartja a mondás. Akik sarat keresnek ott, ahol méz van, meg is fogják találni. Akik pedig mézet, azok sem csalódnak.

Minden történés az életünkben csupán belső elvárásunk eredménye, semmimás!

Hálával tartozom a Jó Istennek, amiért még élek, és erőt ad a mindennapok küzdelmeihez, próbatételeihez.

Hálával tartozom azoknak a kedves, jóakaratú embereknek, akik - bár ha olykor hibákat vétek is, - mégis tudják, hogy egyetlen egy cél vezérel:
A SEGÍTŐ SZÁNDÉK.

Hálával tartozom azoknak, akik elolvasták, alkalmazzák az 5ről6ra módszert, mert nélkülük minden szavam csupán pusztába kiáltott szó lenne. Isten áldása kísérje valamennyiüket örök utukon!

Hálával tartozom a kételkedőknek is, hiszen a megértés csakis a kételkedésen keresztül érekezhet meg. Aki kételkedik, az keres valamit. Valamit, amit még nem talált meg. A kételkedés az intelligencia jele.

Hálával tartozom a családomnak, akik ezzel az íráskényszeremmel együtt elfogadnak, szeretnek, becsülnek és akiket én is nagyon szeretek, történjen bármi is az életünkben.

Hálával tartozom azoknak, akik egy szóra lehetővé tették, hogy a Szent Karácsonyt az Alapítvány a rákos gyermekekért civil szervezettel együtt ünnepeljük.

Hálával tartozom az értékes tombola ajándékokért, amik emelték a rendezvény színvonalát és a közös ünneplésünk felett érzett örömöt. Róluk hamarosan külön írásban fogok megemlékezni.


Adventi Angyal ( A kép forrása: mioten.freeblog.hu/files/Adventi%20angyal.JPG )

Hálával tartozom Neked is, kedves olvasó, aki idáig érkeztél az olvasásban, ha jó indulatú barátként, vagy rossz indulatú ellenségként érkeztél, akkor is.

Tegnap egy érdekes gondolatot találtam az egyik könyvben, amit sohasem olvastam Isten nevéről: VILÁG LÉLEK.

Az Agykontroll azt tanítja, minden ember egy láthatatlan szálon van összekötve egymással. Az univerzumot éltető energia maga a VÉGTELEN SZERETET.
Miért ne lehetne igaz az, hogy Isten nem más, mint a világot átható Lélek?
Ma a Szeretet örömünnepe van.



Vallomással tartozom Valakinek, aki a legfontosabb az életemben, és akinek mindent köszönhetek!


Vallomás




Imádlak Téged Istenem !


Téged kereslek mindenkiben !


Azt a nyugalmat ,


Békét árasztó varázst ,


Amitől mindenki szívében


Fellobban a Láng ,


Azt a biztonságot


Adó Szeretetet ,


Amit feledni meg


Nem élve sem lehet !


Azt a csodás érzést ,


Amitől ragyog a Nap ,


Amitől értelmet szerez


Az érző Pillanat ,


Azt a gondtalan ,


Játékos örömöt ,


Amitől a Lélek


Egy másik Lelket


Örömmel köszönt ,


S azt a Csodát ,


Hogy létezhetek !


S temérdek élet is kevés ,


Hogy megérdemeljelek !




Kassai Csilla

 

Kedves Olvasóm!

Legyen életed és minden hozzátartozód élete bőséggel teli szeretetben, egészségben, és az élet legszebb ajándékaiban!

A youtube-ról egy gyönyörű karácsonyi dallal kívánok Boldog Karácsonyt  :

Happy Gang : Szent Karácsony éjjel:
Boldog Karácsonyt!



http://www.5rol6ra.hu 
 


Kassai Csilla rovata

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep gondolat karácsony lélek világ szeretet boldog kassai ötrőlhatra

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr60841284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása