HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

Az okos ember sohasem sértődik meg...

2009.01.17. 23:04 Lovas Éva

Az okos ember sohasem sértődik meg, mert ha nála okosabb ember kritizálja, örül neki, ha pedig butább, nem veszi magára. Valamint: Minél többet tanulsz, annál butább lesz az ellenséged!

A Kritikáról Dale Carnegie azt tartja, hogy álruhába öltöztetett bók. Amikor kritikát kapunk, célszerű átgondolni, vajon mi motiválhatja azt, aki adja?

Gyakran azok kritizálnak, akik képtelenek örülni mások sikerének, akiket majd szétvet a sárga irigység, a rosszindulat, akik úgy gondolkodnak még mindig, dögöljön meg a szomszéd tehene is!

Akik nem tudnak felmutatni semmit a saját kis életükben és ezért rá vannak kattanva mindenkire, másokra, hogy saját fontosságukat saját maguk előtt bizonyítsák. Azt hiszik, ettől lesznek valakik... Hát, ez is lehet egy életcél... :)))

Pedig a bírálat 80%-ban arról szól mindig, aki adja. Még csak észre sem veszi! Hogy is vehetné, amikor azt nézi, mi mászik, ahelyett, hogy azt nézné, mi repül? Sarat keres a mézesbödönben, hiszen csakis ezt láthatja meg, mert erre van beállva beszűkült csőlátása.

Pedig már 2009-et írunk, és bizony sok víz folyt le a Dunán a neandervölgyi ősember kihalása óta.

Humánus, emberséges társadalomban kellene élnünk, ahol a világ legtermészetesebb dolga az EMK, azaz az erőszakmentes kommunikáció, egymás tisztelete és segítése.

Valójában viszont úgy tűnik, egyesek még messze vannak ettől.

Bizony, amikor igazságtalanság éri az embert, csak végig kell gondolni, tőle okosabb embertől jött-e a kritika, vagy pedig egy értelmi- és intlelligenciaszintben alacsonyabb szinten lévőtől.

"Az okos ember sohasem sértődik meg, mert ha nála okosabb ember kritizálja, örül neki, ha pedig butább, nem veszi magára."

Szóval, a kritika jó dolog! Tanulhatunk belőle, vagy pedig nem vesszük magunkra, mert tudjuk, hogy a kritizáló személy személyiségfejlettségi szintjén még ott tart, hogy nem meri önmaga előtt sem felvállalni saját felelősségét. Ugyanis egy fejlett személyiség sohasem másokban kutakodik, hanem önmagát fejleszti. Ez különbözteti meg az alacsonyrendűektől. Jól tudja, hogy ami hibát másban lát, akkor azzal saját magán kell dolgoznia, hiszen rezonál rá.

Hát ezért nem kell vele foglalkozni.

És ez így van!

Vannak ilyenek, vannak olyanok.

Kaptam egy emailt ezzel az aláírással:



Minél többet tanulsz, annál butább lesz az ellenséged!

Nekem nagyon tetszik! Te hogy vagy vele?



Katt ide :Goethe
Életszabály a:




Egy korábbi cikkem:
Te mivel töltöd az életed?


A bűvös virág a youtube -ról szegény kritizálóknak!
Legyen csodás napotok és béke a szívetekben nektek is,
mint azoknak, akik normális, jóakaratú,
kedves, rendes, humánus, TISZTESSÉGTUDÓ
ÉS TISZTESSÉGES, BECSÜLETES,
ateista vagy hívő emberek
szerte a világon. :)))

Bűvös virág - Süsü verséből részlet:

"Ha szereted, viszont szeret, ha mosolyogsz, ő is ám!
Ha bánat ér, megosztozik szegény szíved bánatán!

Cirógatod, megcirógat, becézgeted örül ám,
Szíved örül, lelked repül, csodálatos illatán!

...

Orvosság ez minden bajra, a gondot bút, űzi ám,
Szíved lelked meggyógyítja, Míg merengsz az illatán!..."

Csodás hétvégét kívánok kedves olvasóimnak, sok-sok szeretettel!

http://www.5rol6ra.hu



Kassai Csilla rovata (kassaicsilla.virtus.hu)
 

1 komment

Címkék: gondolat okos szeretet süsü tanács boldog tanul életszabály sért

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr32884439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lovas Éva 2009.01.19. 13:41:32

Kedves Látogatók!
Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok.
Ugyanakkor arra kérek mindenkit, ne itt akarja a saját oldalát reklámozni, mert a ilyen, linket tartalmazó hozzászólást törlöm.
SZÉP NAPOT MINDENKINEK!
süti beállítások módosítása