HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

ANDONIKA: Hónapok, kövek, emberek - Drágakőhoroszkóp mindenkinek

2009.03.30. 20:17 Lovas Éva

Ha elég fiatal vagy ahhoz hogy emlékezz a születésnapodra, itt az ideje, hogy megtudd melyik drágakő tartozik hozzád. Tudj meg többet a kövek jelentéséről egészségedre, lelkedre tett hatásáról!

Születésünk ideje nem csak csillagjegyünket határozza meg, hanem azt is melyik drágakő rezgése lesz legközelebb a lelkünkhöz. A drágaköveknek jelentése, fizikai és lelki hatásai is vannak.

A drágakőhoroszkóp szerint minden hónap egy-egy drágakőhöz van rendelve. Illetve két drágakőhöz, melyek hatásukban hasonlóak, hisz minden hónap rendelkezik egy általánosan jellemző és egy alternatív drágakővel is.
Most bemutatom a kövek rövid jellemzőjét, testre és lélekre gyakorolt hatását.

Ez a cikksorozat hónapról hónapra végigjárja az esztendőt és részletezi a születési köveket.

Január hónap köve:

Gránát

A barátság és a hűség köve

A gránát a januáriak születési köve és hagyományosan a második házassági évforduló köve is.
A régészek primitív gránát ékszereket találtak bronz-kori sírokban, ami bizonyítja hogy már ebben a korai időszakban is népszerű volt ez az ásvány. A gránát az egyik legősibb gyógyító kristály. Az élet alapköveinek csoportjában is számon tartják.
Manapság Braziliában, Indiában, Madagaszkáron, Szibériában, Afrikában, Sri Lankán és az Egyesült Államokban bányásszák.

A gránát általános erősítő hatással van mind a testre, mind a lélekre, erősíti az önbizalmat.
A barátság és a hűség köve.

Nem minden gránát drágakő minőségű. A "nyers" gránát nagyon hatásos ledörzsölő szer és polírozóként is árusítják. Ha hiszik, ha nem a gránáttal bevont dörzspapír nagyon kedvelt az ipari felhasználók körében.

A gránát rendkívül sokféle és elég sok változatban és színben fordul elő ahhoz, hogy kielégítsen minden igényt.
Azt gondolnád, hogy a gránát egy vörös drágakő, de az igazság az, hogy gránát drágakövek családja a színek igen széles spektrumában fellelhető, kivéve a kéket.

Előfordul a gránát tompa sárga, vibráló narancs, rózsás pink, lime zöld és ibolya színben is.
Ez a változatosság a különböző ásványi összetételnek köszönhető minden egyes gránát esetében. Színezheti vas, kálcium és magnézium.

A gránát lelki gyógyhatásai:

Erősíti az akaraterőt, segít leküzdeni a depressziót, beképzeltséget, hangulatingadozásokat, erősíti az önbecsülésünket, ösztönöz, segít a sikerek eléréséhez vezető úton.

A gránát testre gyakorolt hatásai:

Általános erősítő, máj, bőr, öngyógyító központ, csontok



Alternatív születési kő: Smaragd


A smaragd a jóság és a szépség iránti törekvést testesíti meg. Emellett az állandóság és a szeretet köve is. Az ókorban is kedvelték és tisztelték, főleg a nők, mert úgy tartották, hogy Vénusznak, a szerelem és szépség istennőjének végtelen szépsége lakik benne. Kleopátrának is egyik kedvence volt, és gyakorta ékesítette magát smaragdból készült ékszerekkel.

Nevét valószínűleg a görög smaragdos szóból kapta, melynek jelentése nagyjából annyit tesz "minden kövek zöld istennője".
Rendkívüli tisztelet és megbecsülés övezte már az ókorban is.

A smaragd lelki hatásai:

Kiegyensúlyozottságot kölcsönöz viselőjének, segít megteremteni a belső egyensúlyt, fokozza az életörömöt, szinte fiatalítja a lelket.

A smaragd testre gyakorolt hatásai:

segíti az öngyógyító erők aktiválását, fiatalít és regenerál. Ez nem véletlen, hisz rezgése megegyezik a gyógyító arkangyal, Rafael aurájának rezgésével. A kő hatékonyan alkalmazható a gyógyító folyamatok erősítésénél, valamint kiváló segítség fejfájás, szívproblémák, diabetesz, reuma és köszvény esetén is.


Andonika rovata (andonika.virtus.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: barátság gránát horoszkóp hűség boldog január drágakő smaragd andonika

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr261036000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása