Ugyebár, reggel, felkelni, kávé nélkül, gyakorlatilag lehetetlen.
Sőt, délelőtt is.
Meg, úgy, egyáltalán: felkelni.
Tehát, alapvető dolog,. a kávét ágyba rendeljük. Ha nincs kitől rendelni, mert pl mindenki más (még)mormotább, kiszolgáljuk önmagunk. Kényelmesen ám! Vagyis, még ébren. Kávét este az ágy mellé...
Oppsz! megyek is ki a konyhába levenni a főzőt...
No, szóval... szeretem a kávét. A kávés italokat, a kávés édességeket, a kávékrémes csokit.
Ha ital, és viszonylag hagyományos, no meg ínyenc, akkor az nálam Omniából készül, és véletlenül sem az újmódi, csöpögtetős-forrázós módszerrel, pláne nem hosszú lével. Kávét rendes, becsületes kotyogóval, esetleg bombával főzünk, (szóba jöhet még a régimódi elektromos presszókávé -főző) , vagy törökösen, edényben forralva...
Azt hiszem, itt az ideje, hogy Gianni extra tippjét megosszam a kedves olvasóval. Szóval, van annak már vagy 4 éve, hogy a Pomodoro d'oro tulajdonosával készítettem interjút. Gasztronómia, kulinários élvezetek, Olaszország... hogy ne került volna szóba a kávé is... Gianni elárulta, mi a titka az igazi finom kávénak: amikor a kétszemélyes főzőből még csak egy adagnyi csorgott le, gyorsan öntsük csészébe. Ez a kévé java, erős, sűrű, habos. Ezt kell kikeverni a cukorral, s ehhez jön a tej.
Hogy a tejből mennyi, és habosítóval megdolgozott, vagy sima, netán tejszín kerül hozzá, már ízlés kérdése is, tessék kikísérletezni!
No, és, most az én tippem. Illetve, a kávé, ahoygan én szeretem.
1 adag erős fekete a bögre (normál méret, kb 2,5 -3 decis) aljába, bele jó sok cukor vagy édesítő, ezt feltöltöm tejjel, és... ehhez jön kb 2 mokkáskanálnyi sima, egyszerű, boltban, sütéshez kapható mandula aroma.
Ugyebár, reggel, felkelni, kávé nélkül, gyakorlatilag lehetetlen.
Sőt, délelőtt is.
Meg, úgy, egyáltalán: felkelni.
Tehát, alapvető dolog,. a kávét ágyba rendeljük. Ha nincs kitől rendelni, mert pl mindenki más (még)mormotább, kiszolgáljuk önmagunk. Kényelmesen ám! Vagyis, még ébren. Kávét este az ágy mellé...
Oppsz! megyek is ki a konyhába levenni a főzőt...
No, szóval... szeretem a kávét. A kávés italokat, a kávés édességeket, a kávékrémes csokit.
Ha ital, és viszonylag hagyományos, no meg ínyenc, akkor az nálam Omniából készül, és véletlenül sem az újmódi, csöpögtetős-forrázós módszerrel, pláne nem hosszú lével. Kávét rendes, becsületes kotyogóval, esetleg bombával főzünk, (szóba jöhet még a régimódi elektromos presszókávé -főző) , vagy törökösen, edényben forralva...
Azt hiszem, itt az ideje, hogy Gianni extra tippjét megosszam a kedves olvasóval. Szóval, van annak már vagy 4 éve, hogy a Pomodoro d'oro tulajdonosával készítettem interjút. Gasztronómia, kulinários élvezetek, Olaszország... hogy ne került volna szóba a kávé is... Gianni elárulta, mi a titka az igazi finom kávénak: amikor a kétszemélyes főzőből még csak egy adagnyi csorgott le, gyorsan öntsük csészébe. Ez a kévé java, erős, sűrű, habos. Ezt kell kikeverni a cukorral, s ehhez jön a tej.
Hogy a tejből mennyi, és habosítóval megdolgozott, vagy sima, netán tejszín kerül hozzá, már ízlés kérdése is, tessék kikísérletezni!
No, és, most az én tippem. Illetve, a kávé, ahoygan én szeretem.
1 adag erős fekete a bögre (normál méret, kb 2,5 -3 decis) aljába, bele jó sok cukor vagy édesítő, ezt feltöltöm tejjel, és... ehhez jön kb 2 mokkáskanálnyi sima, egyszerű, boltban, sütéshez kapható mandula aroma.