HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

TIPPEK KÁVÉHOZ

2009.10.10. 23:58 Lovas Éva


Ugyebár, reggel, felkelni, kávé nélkül, gyakorlatilag lehetetlen.
Sőt, délelőtt is.
Meg, úgy, egyáltalán: felkelni.

Tehát, alapvető dolog,. a kávét ágyba rendeljük. Ha nincs kitől rendelni, mert pl mindenki más (még)mormotább, kiszolgáljuk önmagunk. Kényelmesen ám! Vagyis, még ébren. Kávét este az ágy mellé...

Oppsz! megyek is ki a konyhába levenni a főzőt...

No, szóval... szeretem a kávét. A kávés italokat, a kávés édességeket, a kávékrémes csokit.

Ha ital, és viszonylag hagyományos, no meg ínyenc, akkor az nálam Omniából készül, és véletlenül sem az újmódi, csöpögtetős-forrázós módszerrel, pláne nem hosszú lével. Kávét rendes, becsületes kotyogóval, esetleg bombával főzünk, (szóba jöhet még a régimódi elektromos presszókávé -főző) , vagy törökösen, edényben forralva...

Azt hiszem, itt az ideje, hogy Gianni extra tippjét megosszam a kedves olvasóval. Szóval, van annak már vagy 4 éve, hogy a Pomodoro d'oro tulajdonosával készítettem interjút. Gasztronómia, kulinários élvezetek, Olaszország... hogy ne került volna szóba a kávé is... Gianni elárulta, mi a titka az igazi finom kávénak: amikor a kétszemélyes főzőből még csak egy adagnyi csorgott le, gyorsan öntsük csészébe. Ez a kévé java, erős, sűrű, habos. Ezt kell kikeverni a cukorral, s ehhez jön a tej.

Hogy a tejből mennyi, és habosítóval megdolgozott, vagy sima, netán tejszín kerül hozzá, már ízlés kérdése is, tessék kikísérletezni!

No, és, most az én tippem. Illetve, a kávé, ahoygan én szeretem.
1 adag erős fekete a bögre (normál méret, kb 2,5 -3 decis) aljába, bele jó sok cukor vagy édesítő, ezt feltöltöm tejjel, és... ehhez jön kb 2 mokkáskanálnyi sima, egyszerű, boltban, sütéshez kapható mandula aroma.



 


 

Szólj hozzá!

Címkék: tipp kávé olasz konyha bögre lovas reggel bomba mokka recept gasztronómia mandula aroma éva főz gianni tutti annoni omnia ébred

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr471441602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása