HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

Zsigai Klára: Stressz az összeomláshoz vezet?

2008.05.23. 23:51 Lovas Éva

Egy kis figyelmet fordítsunk magunkra! ÁLLJ MEG EGY PILLANATRA EGY KIS NYUGALOM!



Stressz az összeomláshoz vezet?

"Mindenkit ér, mindenki beszél róla, mégis csak kevesen vették a fáradtságot, hogy utánanézzenek, valójában mi is a stressz.”

Selye János, a stresszelmélet megalkotója: 1966.

A stressz sajnos korunk népbetegsége. Tipikusan új, úgynevezett urbanizációs betegség. Ez egy betegségsorozat végeredménye. Életünkben adódhatnak kisebb váratlan események, melyek miatt szorongunk, mert váratlanul ért, vagy erőn felüli a megoldása számunkra, esetleg bánt valami, nemtudjuk elfogadni, feldolgozni…ezek bizony stresszelnek bennünket.

Szervezetünk egy darabig feldolgozza ezeket a helyzeteket, aztán képtelen alkalmazkodni a folyton változó körülményekhez. Amikor a stressz halmozódik, vagyis állandósult stressz alakul ki, akkor a hatására tüneteink között megjelenik a depresszió, és a neurózis, azután ezek ellensúlyozására rossz esetben a dohányzás, az alkoholizmus, drogfüggőség, szélsőséges esetben az öngyilkosság.



Folyamata:

Egy megszokott napi ritmusból való kiesés, feldolgozatlan események, bizonytalanság hatására a szervezetünk is azzá válik, mely hatására szorongás, félelem alakul ki. Izmaink befeszülnek, és ezek a hatások a szervezet minden részére kihatnak

.

Vedd elő kedves emlékeidet, képeket, keresd lelked nyugalmát, gyűjtsél erőt!


A szervezetünk öngyógyító energiája, amikor már nem tud akadály nélkül áramolni, akkor bizony a lelki betegségek közvetetten okoznak szív- és érrendszeri megbetegedéseket, magas vérnyomást, szívinfarktust, érelmeszesedést. Ilyenek napjaink népbetegsége az influenza és az allergia.

Selye János a stressz elmélet megalapozója

„Maga a stressz fogalma a 30-as években Selye János kutatói munkássága nyomán vált ismerté.

Selye azt vetette fel, hogy bizonyos hatások, melyek az érzelmi, vegetatív életünkre hatnak, nagyon komolyan és károsan befolyásolják szer­vein­ket, életünket. Selye kutatásai voltak az elsők, melyek a pszihé és a test kapcsolatát kezdték tu­do­má­nyo­san vizsgálgatni.

Kutatásai alanyául patkányokat alkalmazott és a különböző idegi, fizikai bántalmazások (stressz) hatását vizsgálta az egyes szerveken. Hamar kiderült, hogy szinte minden szerv komoly károsodást szenvedett, mely károsodások egy ideig visszafordíthatóak voltak, azonban egy idő után az egyén halálához vezettek.

Ezek a szervek, szervrendszerek az alábbiak voltak: szív és érrendszer, immunrendszer, mellékvese és vesék, a tápcsatorna valamint a bőr és bőrfüggelékek.”

Amikor az ember ideges, akkor az energiája a feszültségre, félelemre, az idegfeszültséget, szorongást okozó, beszűkölt gondolatokra használódik fel. Másra már nem is marad az energiájából, és agresszióhoz vezet.

Mit is tudnék tanácsolni?

Csak azt, amit Kineziológiával tanultam, és tanítok magam is. A nap bizonyos nyugodtabb időszakában, és amikor csak tehetem, egy-egy pillanatra, pár percre ellazítom magam, és minden izmomat, hogy a feszültséget oldani tudjam.

Kimegyek a természetbe, keresem a lelkem nyugalmát, zenét, jó barátokat, ahol van lehetőség feltöltődni, és kicsit elfeledni a nehéz napokat.


Még egy fontos dolog, melyet én rendszeresen végzek. Este lefekvés előtt egy nagy pohár vizet megiszok. Ez szépen dolgozik, tisztítja a szervezetet. De ebbe a vízbe teszek egy pár csepp citromlevet, hogy az érfalról lepattogjon a salakanyag. Előfordul, hogy kisebb hasmenésed lesz, de ez csupán azért, mert töb salakanyag gyakrabban távozik ezzel a módszerrel...:))) Na és sokkal frisebb is leszel!

Reggel ismét egy pohár citromos vizet iszok, és így indítom a napomat. Elalvás előtt pedig minden izmomat ellazítom.


Sajnos a stressz az összeomláshoz vezethet. Tegyünk ellene! Reggel gyümölcsöt, sok friss zöldségfélét fogyasszunk napközben. Keressük a vidám, és jókedvű emberek társaságát.


Mindenkinek szorongás nélküli napot, és jó egészséget kívánok!
Most utadra engedlek:))))

Szeretettel: Klára

Szólj hozzá!

Címkék: kép nap gyümölcs stressz egészség szépség szép lélek cica reggel szív séta béke életmód virág megújulás erő rózsa tanács pihenés nyugalom liliom termsézete feltöltődni

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr32484837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása