HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

HUMOR: HOGYAN FÜRDESSÜK MEG A CICÁT?

2008.07.13. 20:45 Lovas Éva

Bizony, ha pici korától nincs hozzászoktatva, szinte lehetetlen a feladat. Ám néha előfordulhat, hogy valami alattomos és makacs kosz miatt szükséges. No meg, a pici korban szoktatásnál is kell legyen egy első alkalom…



Bár a cica rendkívül tiszta állat, dolgozik is a megjelenésén rendesen, olykor be kell segíteni. Különösen a fehér egyedeknél. Például, a fehér kandúrok farka tövén az ott lévő mirigyek váladékától gyakran csúnya, sárgára színeződik a szőr.


Mit tehetünk? Fürdés!!


Első körben megbízható cica sampont kell beszerezni,a mi kíméli az érzékeny bőrt, és a selymes szőrű bundácskát.


Aztán, beszéljük meg a dolgot a cicával, majd magunkkal, vegyünk nagy levegőt, és fogjunk hozzá:


1.Pakoljunk ki minden törékeny tárgyat a fürdőszobából.



2.Vigyük az előbbiek után a borulékonyabb darabokat, pl. fésülködő szék, szennyestartó, kislámpa, gyertyatartó

3.
Menekítsünk ki mindent, aminek nem tesz jót, ha csurom víz lesz.



4.Készítsük ki a cica fürdőlepedőjét, amibe majd bugyoláljuk.

5.
Vetkőzzünk alsóneműre, vagy fürdőruhára.


  1.  

6. Engedjünk mintegy tíz centi langyos, inkább hideg, mint meleg vizet a kádba.



7. Kis tálkában keverjük el a cicasampont langyos vízzel, és készítsük kézre álló helyre.

8.
Keressük meg a cicát.


9. Úgysem tudjuk elhessegetni a lelkiismeret furdalást: fölösleges az édesdeden szendergő bársonytalpú fölött állva vívódni. Húzzunk köntöst, ér várjunk, míg felébred.

10.
HÉÉÉ!!! Próbáljunk ébren maradni!


11. Hurrá, nyújtódzik !!! Loholás a fürdőbe a kihűlt helyett újabb langyos fürdővizet készíteni.



12.Nyugi!!! Miért, te nem szoktál nyújtózkodni, mielőtt a másik oldaladra fordulsz???



13. Oké! Már biztos, hogy holnap alkalmasabb lesz. Addig már fölösleges visszapakolni.


14. Most miért nem jó neked a cica fürdőlepedője? Más a helyedben örülne, hogy nem kell a kádból, cseperészve, az előszobáig cuppognia a sajátjáért.



15. Felvirradt a nagy nap! Igen! Megcsinálod! Ma meg! Megfürdeted a cicát!


16. Előkészületek, mint eddig, kivéve a kipakolást, ami, ugye már megtörtént. No, most ragadjuk meg a cicát, vigyük a fürdőszobába, és állítsuk a fürdővizébe.



17. Aki elfelejtett fürdő. vagy alsóneműre vetkőzni, dobja ki a vállán ronggyá szakított blúzt. Aki nem, az fertőtlenítse le a vállán a sebeket. ( Vigyázat! Termetes cica esetén akár mindkettőre szükség lehet)


 


18. Keressük meg a felháborodott kedvencet, és beszéljünk a lelkére. Majd, vigyük ki, és tegyük a fürdőjébe. Majd járjunk el az előbbi pont szerint. Most már biztosan gyakorlottan fog menni…



19. Miután végre megtaláltuk a cicát a szekrény, vagy az ágy alatt, ahonnan előkotrása teljesen reménytelen, ismételten napoljuk el az akciót.



20. Most már technikásan lássunk hozzá az elsőbb pontokban említett előkészületekhez. Álságosan kedves szavakat duruzsolva, állandó állvakargatás közben hurcoljuk megtévesztett, mit sem sejtő négylábú áldozatunkat a fürdőszobába, és zárjuk magunkra az ajtót.



21. Ne adjuk fel! Valójában a cica nem tud a plafonon járni, de, valóban, néha úgy tűnik.



22. Kihasználva kedvencünk felháborodott meglepetését, helyezzük őt végre a vízbe.


  1.  

23. Töröljük ki a szemünkből a vizet, ne törődjünk a falon csordogáló patakocskákkal, és könyveljük el végre, hogy a cicáknál meglehetősen rövidek a szellemi üresjáratok.



24. A most már viszonylag vizes cicát, folyamatos lelkére beszélés mellett kíséreljük meg visszarakni a kádba.



25. Tápászkodjunk fel, vizsgáljuk meg, van-e komolyabb sérülésünk, netán törésünk, és határozzuk el, hogy holnap végre megvesszük a csúszásgátló szőnyeget.


 


26. mint a 24.


  1.  

27. Próbáljuk lefejtenie a kád szélén kapaszkodó cica körmeit, és visszaállítani őt rendesen a négy lábára.



28. Nagyjából töröljük le vállunkról, arcunkról, hajunkról és nyakunkról a vizet, valamint a rátapadt macskaszőrt.



29. mint a 26.



30. Ne csodálkozzunk. A macskának van magához való esze. Először is, neki már mindegy, mert úgyis vizes. Másrészt, ennyi kínlódás után neki is megesik végre a szíve a szerencsétlen gazdin… szóval, lássunk hozzá! Először kézzel lötyköljünk rá a kád vizéből.



31. Engedékenység és engedelmesség ide, vagy oda, ne feledjük fél kézzel tartani a grabancát!!!



32. Óvatosan öntsük a hátára a vízzel hígított sampont, és alaposan mosdassuk meg. Ügyeljünk, hogy szemébe, orrába, és főként fülébe ne csak sampon, víz s kerüljön!



33. A kritikusabb területek: farok tő, fülek mögött, torok, nyak. Itt illetve a láthatóan szennyezett területeken alaposabban végezzük a munkát.



34. Az immár üres kis tálkával meregetve a vizet öblítsük le az ekkor már – különösen perzsák esetében – jelentős méret csökkenést mutató kedvencünket.


 


35. Lágy, langyos, majdhogynem hideg zuhannyal alaposan öblítsük le a megadóan tűrő áldozatot. Húzzuk ki a dugót, a samponos víz hadd folyjék le.



36. Amikor már biztosan jól leöblítettük, a hideg, vize és viszonylag súlyos vattacsomóra emlékeztető négylábút emeljük ki a kádból, majd magunkhoz ölelve bugyoláljuk jól be a fürdőlepedőjébe.



37. ESZÜNKBE NE JUSSON HAJSZÁRÍTÓT HASZNÁLNI!!!!



38. Dörgöljük át a cicát, majd zárjuk egy megbízhatóan berendezett, meleg szobába. Legjobb, ha mi is vele maradunk.



39. Eszünkbe ne jusson pl. olyan helyen szárítkoztatni kedvencünket, ahol virágföld, madáreleség, vagy más hasonló is van, ha nem szeretnénk ezekkel panírozott négylábút előállítani.




40. Kis kedvencünket vígasztaljuk meg néhány finom falattal



41. Magunkat ne is próbáljuk. A fürdőszoba állapota ezt úgysem teszi lehetővé.



42 Miközben több napos munkával a vizet és a macskaszőrt igyekszünk eltávolítani a fürdőből – figyelem, a lefolyónál jó szolgálatot tehet egy horgolótű – talán mégis érdemes arra gondolni, az ilyesmi csak vész szükségben, vagy max évente egyszer aktuális.



43. Végy példát kedvencedről. Ő már fátylat borított az egészre, és nagylelkűen megbocsátott neked. Itt az ideje, hogy te is elnéző légy azzal a „#<>&#Đ@&{]}
”- szemben, aki olyan hülyeségekbe fog, mint pl. megfürdetni egy macskát.


 


Lovas Éva rovata (lovaseva.virtus.hu)
 

Szólj hozzá!

Címkék: vicc humor cica kedvenc sztori fürdés víz ágy türelem

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr13566512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása