HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

A gyógyító kör III-rész: Az egészség tudata

2008.08.14. 21:49 Lovas Éva

Beszélgetés az élet dolgairól.


 
Kérdés:
Milyen a tudat egészsége?

Válasz:
Akikben megvan a misztikus megértésnek ez a töltése, azok mindig segíteni akarnak másokon, azt akarják, ők is lépjenek be ebbe az egészséges létállapotba. Senki sem gyógyulhat meg, ha nincs az egészség tudatában.
Ha alaposabban megvizsgáljuk a vaisnava tanításokat, látjuk, hogy pontosan megfelelnek ezeknek a követelményeknek.
Mindig ezekre a célokra koncentrálnak. Nem beszélhetek a világ valamennyi misztikus hagyománya nevében, de azt gondolom, kijelenthetjük, hogy a gyógyító kör itt adott bevezetését valamennyi misztikus hagyománynak el kell fogadnia.
Nagyon hasznos lehet, ha a Bhagavad-gítát tanulmányozzák mindazok, akik bizonytalannak érzik magukat, vagy nincs hitük és lelkesedésük.
Ebből tanulhatják meg az egészséges életmódot. A mindenható Isten minden korban szólt az emberekhez, azokhoz, akik az élet magasabb ideáljaira törekszenek. És ezt nagyon ésszerű módon tette, mindenkinek hasznára válik, aki hisz, aki befogadja ezt a kinyilatkoztatást.
Mindenféle kinyilatkoztatás segít abban, hogy pozitív módon cselekedjünk, és ez végső soron jó mindenkinek, a földanyának, az erdőknek, folyóknak és minden másnak.
Természetesen szükségünk van valamilyen hitre.
A hitet lehet vezetni és nevelni, hogy elvigyen minket a gyógyító körhöz, ahol találkozunk és együtt dolgozunk a közös célért.
Ami ebbe nem illik bele, az nem is ide tartozik. Az csak perverzió, torzulás, és ki kell javítani. Ha valaki csak problémákat okoz s bajt kever, el fogják küldeni a börtönbe. A börtön neve durga. Ebbe a börtönbe küldik azokat, akik csak az érzékeiket akarják élvezni, megszegik a természet törvényeit, és bűnözőkké lesznek.

Kérdés:
Mi a célja mindennek?

Válasz:
Cél az, hogy elérjük az Istenszeretetet, és ez mindenkit ki fog elégíteni, hiszen ezt keressük a szívünkben. Ezt a szeretetet meg lehet találni.
Tükrözi a szeretetet, amit a teremtőnk érez irántunk. A különféle misztikus hagyományok közötti kommunikációs platformot könnyebb megérteni az oida terápia elvei alapján.
Ezek biztosítják az egészséges alapot az egyéni gyógyuláshoz, valamennyi kapcsolat meggyógyításához, amely azért romlott meg, mert hibákat követtünk el. Javítsuk ki a hibákat, ha valamit meg akarunk változtatni, és javítsuk meg a kapcsolatainkat, ha el akarjuk fogadni egymást.
Ez ma a javaslatom.
A cél, amit kitűztem magamnak is. Lelki tanítóink erre tanítottak; legyen boldog az egész világ. De hogyan lehetne boldog, ha nincs világosság, hogyan élhetnének békességben az emberek? Lehet, hogy bizonyos mértékben utópiának hangzik, de nem tehetünk mást, kérjük, gondolják át szeretettel és értelmesen. Az erőfeszítés már akkor megérte, ha csak egyetlen komoly konfliktust meg lehet oldani, ha csak egyetlen emberen lehet segíteni.


Boldogság

Szólj hozzá!

Címkék: egészség boldogság természet szeretet ember tudat tanítás cél

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr95616360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása