HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

A Szerelemtől a boldogságig

2008.11.03. 22:06 Lovas Éva

Vajon miért van az, hogy attól még, hogy szerelmesek vagyunk, egyáltalán nem biztos, hogy boldognak is érezzük magunkat?

 

Péntek este megkeresett egy fiatal ember. Jóképű, jóvágású, magas, daliás férfi. A lelki fájdalom rá volt írva az arcára.

Zavarban volt, de amint el kezdett mesélni magáról, lassacskán feloldódott.
Két évvel ezelőtt gyökeresen megváltozott az élete. Akkor találkozott élete nagy szerelmével. Egy olyan lánnyal, akivel kölcsönösen fontosak egymásnak. Számára az a természetes, ha akit szeret, azt a tenyerén hordozhatja. Nem cselédre, hanem társra vágyik. Igenám, de a lány, akit a szívébe fogadott, kicsi korától sok megaláztatásban részesült.
Az apja, és a fiútestvérei ott szégyenítették meg, ahol csak tudták. Elképzelhetetlen számára, hogy ő egy férfit ne szolgáljon ki!

Ahogy hallgattam a fiatal ember panaszáradatát, megdöbbentő, keserű elbeszélését, láttam rajta, hogy majd megszakad a szíve párjáért, azért, hogy nem tud neki segíteni kijönni ebből a cselédszerepből, ebből a folyamatos boldogtalanságérzésből, ami minden zsigerébe beleivódott az évek során.

Már pedig szerelem ide vagy oda, a boldogságot csak az tudja elfogadni, aki szabadnak, egyenértékűnek érzi magát! Akinek nincs önbizalma, az elfogadni sem tud! A lehetőségek úgy mennek el az életben mellette, hogy észre sem veszi! Ezzel viszont nem csak a saját, de a környezete életét is megnehezíti.

Ám van remény! Hiszen az önbizalom tanulható képesség! 21 nap alatt bármilyen új szokást beépíthetünk személyiségünkbe!


 
__________________

Hosszas beszélgetésünk végén aztán az is kiderült, hogy ő nem csak olyan férfi, aki tud szeretni, de olyan is, aki megvédi a családját, a szeretteit, és MINDEN NŐT ÉS GYERMEKET!

Allergiás rá, ha egy nőt vagy gyermeket bántalmaz bárki is. Bizony, volt már ebből konfliktusa, mert amikor a szeme láttára egy téren brutálisan verte egy apa a gyermekét, nem nézte tétlenül, hanem közbelépett!

Csak néztem ki a fejemből, mint aki rosszul hall. Hiszen nem ehhez vagyok hozzá szokva! Nap mint nap tapasztalhatjuk a közönyt, az oda nem figyelést, az egymásért nem kiállást, és ami még ennél is megalázóbb, az intelligens emberhez egyáltalán nem méltó vitákat, cirkuszokat.
És erre itt ül velem szemben egy fiatal harminc éves férfi, aki tudja, mi fán terem a dió, és akinek nem csak a szája jár, hanem amikor kell, cselekszik is!

Eltöltötte lelkemet egy nagyon jó érzés! Ez szuper! Van remény a Földön! Léteznek jószándékú, segítőkész, udvarias, kedves, humánus és tisztelettudó férfiak a világon!

Mostanában csupa ilyen emberrel, férfival találkozom. Igazi jólelkű, becsületes, intelligens, GYERMEK ÉS EMBER SZERETŐ ÚRIEMBEREKKEL!

A fiatalember minden álma az, hogy a párja is boldog legyen mellette! Ám addig, amíg a párja televan szorongásokkal, kisebbrendűségi érzéssel, és gátlásokkal, addig erre esélye sincs!

Miután megismertük egymást, abban maradtunk, legközelebb a párjával együtt hármasban fogunk találkozni.

Miért kellene végig szenvedniük egymás mellett szorongásoktól teli lélekkel az életet, ha egyszer boldogok is lehetnének?

A RECEPT MINDENKI SZÁMÁRA HOZZÁFÉRHETŐ!

Ismerd meg, tiszteld, szeresd Önmagad és akkor képes leszel másokat is tisztelni, szeretni, és elfogadni hogy a világ is kitárulhasson előtted!

Hiszen ahogyan önmagunkról gondolkodunk, pontosan úgy tud elfogadni minket a világ! (Bryan Tracy)

Van amikor az igaz szerelem egyik pillanatról a másikra jön az ember életében. Ám a szerelmet elfogadni és fenntartani tudatos munka eredménye.

Mint ahogy a róka mondta a Kishercegben. A szeretetet ápolni kell, pontosan úgy, mint egy rózsát. Törődni, gondozni, nap mint nap figyelmet szentelni neki.

A szerelem nem jár együtt a boldogsággal, viszont egy csodálatos léleknemesítő eszköz. A boldogságért meg kell küzdeni! Hogy van-e értelme? Hát persze, hogy VAN! Csakis ennek van értelme a világon!

SZERELEM NEM CSAK SZERELMES PÁROK KÖZÖTT ÉBREDHET, A SZERETETNEK VAN OLYAN MAGASFOKÚ FORMÁJA, ami a SZERELEMBEN A LEGNAGYOBB BOLDOGSÁGOT OKOZZA!

Például a nagyszülő és az unoka közötti érzés! Ennek nincs párja! Egy pici, aprócska emberke, aki úgy néz a nagyszülőre, mint az ISTENRE, úgy szereti, úgy ragaszkodik, és olyan csodálatos pici lény, aki a mosolyával, a durcáskodásával, minden rezdülésével hatalmas boldogságot okoz a nagyszülőnek! Én például szerelmes vagyok az unokámba! Mindenkinek a sajátja a legszebb, legokosabb, nekem is! Elég csak rágondolnom, és máris virágba borul a lelkem, tiszta szeretetet érzek, és alig várom a legközelebbi találkozásunkat!

LEHETÜNK SZERELMESEK AZ ÉLETBE, A VILÁGBA, ÖNMAGUNKBA, AKINEK VAN HITE, ISTENBE, SŐT! MAGÁBA A SZERELEMBE IS!

HISZEN A SZERELEMTŐL CSODÁSABB ÉRZÉS NEM LÉTEZIK!


Jó látni, amikor egy fiatal férfinak fontos, hogy párja lelke rendben legyen, hogy BOLDOG LEGYEN MELLETTE! Mikor azért jön el hozzám ő, akinek kutya baja, hogy a másik embert segítse a boldogsághoz!

Azt is jó látni, hogy VANNAK IGAZI HÚS-VÉR FÉRFIAK, AKIKNEK FONTOS A SZERETET, A MEGBECSÜLÉS, A HARMÓNIA, AZ ÖSSZETARTOZÁS ÉS A TISZTELET!

Akik felnéznek a nőkre, asszonyokra, és akik szeretettel fordulnak a gyermekek felé.

SZÍVBŐL KÍVÁNOK IGAZ BOLDOGSÁGOT NEKIK!


 
http://www.5rol6ra.hu

Kassai Csilla rovata (kassaicsilla.virtus.hu)

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: férfi isten szerelem boldogság . tisztelet harmónia szeret

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr38748348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása