HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

Karácsonyhoz közeledve

2008.12.02. 21:25 Lovas Éva

Felhívás: 2008 Karácsonya legyen az odaadó és együttérző Szeretet ünnepe!

Rohanó világunkban nem igazán érünk rá a szeretettel foglalkozni. Mindenki lót, fut, rohan, próbálja utolérni saját magát, a saját életét, és számtalan módon igyekszik bebizonyítani magának, hogy nincs idő semmire.


Karácsony. Meghittség. Szeretet. Közeleg az ünnep, amikor lelassíthatunk, és odafigyelhetünk magunkra, és családtagjainkra.
Finom ételek, találkozás szeretteinkkel, hogy együtt ünnepelhessük azt, hogy fontosak vagyunk egymásnak, hogy van lelkünk, és örülhetünk annak, hogy van kiket szeretnünk is. Erről kellene szólnia a Karácsonynak.
Ám valójában mi is történik? Lótás-futás, egyik rokontól a másikig, iszonyatos evőpartik, amik nem csak a gyomrot, a pénztárcát is alaposan megterhelik, és az ajándékozás "letudása".
Tényleg így kell eltelnie a Szent ünnepnek?

Kedves olvasó!
Én most teszek egy felhívást!

2008 Karácsonya legyen az odaadó és együttérző Szeretet ünnepe!

Arra buzdítom a kedves olvasókat, hogy Szent Este kapcsolják ki a televíziót, gyertyagyújtáskor hallgassanak valami kellemes karácsonyi zenét, és csakis önmagukra, és egymásra figyeljenek. Egyszer egy évben és legalább egyetlen napig!

Olyan gyorsan tovatűnik az élet, elmúlik a pillanat varázsa, hosszú évek alatt kicserélődnek az arcok az ünnepi asztal körül, de a meghittség, a szeretet, az ünnep, bármikor Szentté tehető. Emlékezhetünk a kedves, drága nagyszülőkre, nagynénikre nagybácsikra, akik törődtek velünk, és akiknek mi voltunk a legfontosabbak az életükben. Emlékezhetünk azokra a szeretett személyekre, akik már nem lehetnek velünk. Nem muszáj a hiányukra gondolnunk, gondolhatunk arra a sok jóra is, amit kaptunk tőlük, de legfőképpen a szeretetre, amire tanítottak, amire neveltek.

Tegnap egy bábművész ismerősöm azt mesélte, a kórházban járt a gyermekrehabilitációs osztályon. Ott is szoktak előadást tartani.

Egy kisfiú, akit egy részeg autós ütött el, és nagyon nehezen gyógyul a még megmaradt lábcsonkja, magához szorította a Mikulás bábot és megpusztilta.
- Ugye jövőre is eljössz hozzám Mikulás bácsi?

December van. Sokan fáznak, éheznek, szenvednek, és nagyon szomorú ünnep vár rájuk! Ám mi valamennyien tehetünk értük!
Bármikor vihetünk egy táska használt ruhát vagy tartós élelmiszercsomagot a Máltai Szeretetszolgálatnak, vagy a Gyermekotthonoknak. Bárhová, ahol elesett embertársaink segítségre szorulnak. Nem kell nagy dolgokra gondolni! Akár egy kg cukorral, vagy egy kg liszttel is segíthetünk bajba jutott embertársaink karácsonyát szebbé varázsolni!

Legyen 2008 Karácsonya az odaadó, együttérző szeretet ünnepe!
Csak rajtunk múlik ugyanis, mivé tesszük!




Máltai szeretetszolgálat : "A hit védelme és a szegények szolgálata"
http://www.maltai.hu

Hamarosan elkezdődik a Máltai Szeretetszolgálat adománygyűjtése az Interspar áruházláncokban, ahová első sorban tartós élelmiszereket várnak, de elfogadnak bárminemű segítséget.
"Adni öröm!"

http://www.5rol6ra.hu


Egy cikk a Máltai Szeretetszolgálat adománygyűjtéséről 2007 Karácsonyán.
Varázslat az Intersparban:
Katt IDE!


Kassai Csilla rovata

Szólj hozzá!

Címkék: ünnep karácsony szent hit szeretet szegény 2008 adomány máltai

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr22800500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása