HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

Kapcsolat - Robert Robert Zemeckis filmje

2009.01.12. 23:13 Lovas Éva

Egy remek film arról, hogy akár hitetlen valaki, akár hívő, attól még lehetnek barátok! És sosem vagyunk egyedül!

A Kapcsolat című film 1997-ben jelent meg, Carl Sagan azonos című regényéből.

Jodie Foster remekbe szabott alakításának köszönhetően hűen beleláthattunk egy fiatal megszállott tudós, Ellie Arroway életébe, és egy fiatal nőébe is, akit megérint a szerelem, mégis küldetését helyezi előtérbe az életében. A férfi, akivel szerelmesek lesznek egymásba, hívő, ő viszont ateista. Ám a tisztelet, a szeretet, az egymás iránti rajongás áthidalja a közöttük tátongó ideológiai szakadékot, és a történet végére teljes elfogadásban és szeretetben fonják össze életüket.

Az, hogy valaki hívő, még nem jelenti azt, hogy becsületes ember is. A filmben felmerülő fanatikus gyilkos, aki a hit nevében támadja a tudós kutatásainak és a kapcsolat feltévetelnek következtében több száz millió dolláért felépített gépezet útnak indítását az univerzum VEGA csillagrendszerébe, hogy más értelmes fajokkal kapcsolatba léphessen az emberiség, öngyilkos merényletbe fog, és az első szerkezetet sikerül önmagával együtt felrobbantania.
Egy alattomos ármánykodás következtében nem
Ellie, a fiatal tudós indult el ezzel a szerkezettel, hanem a főnöke, aki minden áron első akart lenni, dacára annak, hogy Ellie kutatásain és eredményein alapult az egész expedíció.

Ellie természetesen nehezen viselte, hogy kijátszották, ráadásul a szerelme is közrejátszott ebben, - mert féltette őt, - de végülis ennek az ármánykodásnak köszönhette az életét.

Minden rosszban van valami jó, és minden történés a mi személyes javunkat szolgálja.
Ellie így menekült meg a haláltól, és így lehetett valóban az, aki utazhatott. Kiderült ugyanis, hogy egy másik gépezetet is építettek a földi világot vezető, ebben a filmben egymással összefogó államfők és politikai hatalmak.


Egy műszaki hiba következtében egy olyan dimenzióban köt ki, ahol halott édesapjával találkozik. Tizennyolc órát tölt az utazással, de a Földön mindössze csak pár perc telt el. Kamerája mindent rögzít.

Mégis meg akarják hurcolni a hivatalos tudomány képviselői - pont úgy, mint ahogy az inkvizíció viselkedett a középkorban - csak azért valamivel modernebb formában.

Az állítását alátámasztó videófelvételeket eltüntetik. De azt senki sem tudja megmagyarázni, ha ő hazudik,akkor hogy lehet, hogy az alatt a pár perc alatt, amíg a földi irányítók vezérelték a szerkezetet és az még sem kelt útnak, pontosan tizennyolc órányi felvételt készített a fiatal tudósnő kamerája?

Mi tehát az üzenet?

Az, hogy sosem voltunk, és most sem vagyunk egyedül. A kapcsolat létezik. Megvan. Él. Még akkor is, ha ez a gyarló emberiség még nem nőtt fel hozzá.
A jóindulat, a szeretet, az egymásra figyelés, az összetartás átsegíthetik a még gyermekcipőben járó földi emberiséget gyermekbetegségein, és valóban felnőtté, hasznossá válhat léte a jelenlegi öngyalázó és önpusztító megnyilvánulásai dacára.

Elliene k először különben azért nem kiserült útnak indulnia, mert hogy ateista, és a Föld lakosainak 95%-a hívő. Hogyan képviselje a VEGA beliek előtt a Föld népét egy ateista?

Meggyőződésem, hogy léteznek fanatikus, gyűlölködő hívők, és léteznek ezzel egyidejűleg csodálatos lelkű, jóindulató művelt és kultúrált viselkedésű ateisták.
Nem a hit dönti el, ki mire alkalmas, hanem az emberség és józanság.


Ellie, aki fiatalon vesztette el mindkét szülőjét gyermekkorában, először csak rajongott a csillagászatért, majd megszállottja lett a távoli világok kutatásának.
Ellienek a szerkezet leírását maguk a VEGAbeliek küldték. A több éven keresztül tartó, eget pásztázó figyelme hatására a földön kívüli erők segítették az emberiség fejlődését a kapcsolatfelvétel érdekében a szerkezet tervrajzának elküldésével. Magának az üzenetnek a megfejtése is csodával határos módon hull Ellie ölébe.

Nagyon tetszik a filmet átitató roppant érdekes gondolat:
Sosem vagyunk egyedül!

Örülök, hogy tegnap este az RTL-en újra megnézhettem ezt a kimagasló alkotást. Robert Zemeckis
örökzöld sikerfilmmel ajándékozta meg a világot.

Hiszen kapcsolatok nélkül árvák vagyunk és nagyon-nagyon magányosak!
S bár kereshetjük a kapcsolatot távoli világokkal, valójában a megoldást csakis Önmagunkban találhatjuk meg.
Hiszen bennünk lakik az egész univerzum!



A Kapcsolat című filmről


Ellie misztikus utazása a filmből a youtube-on.

Contact Intro

http://www.5rol6ra.hu



Kassai Csilla rovata (kassaicsilla.virtus.hu)
 

Szólj hozzá!

Címkék: film lélek ateista barát univerzum kassai hívő ötrőlhatra kjapcsolat

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr95873911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása