HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

HUMOR A MINDENNAPOKBAN

2009.02.12. 22:35 Lovas Éva

Aki így tudja nézni az eseményeket, sokkal boldogabb lehet!

 

BETYÁR LEVES ALA GYÖRGYI MÓDRA

 

Ma korán keltem. Sok tennivalóm akadt, de az ebédnek is el kellett készülnie egy órára. Ezért úgy döntöttem, hogy alakítok egyet, hogy időm is legyen és valami remek ebéd is jusson az asztalra.

Az alábbi étel éppúgy évszakhoz kötött, mint a kocsonya. Akkor szabad nekikezdeni amikor odakinn legalább az árnyékos oldalon 15-20 cm hó található.

Nézzük a hozzávalókat:

1 közepes fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
15-20dkg. kockázott bacon szalonna
20 dkg. lebbencs tészta
személyenként 1 db. burgonya
1 ek. őrölt pirospaprika



Amíg a számítógépen az oldal töltődik addig egy vágódeszkán kockára vágom a klaviatura előtt a vöröshagymát. Bal oldalamon egy tál vízbe teszem a megtisztitott és felaprított burgonyát.

Most egy csepp szünet következik, mert egy sürgős levelet el kell küldenem.
Meglepődök, hogy mennyi üzenet vár rám.

Szaladok a konyhába és gyorsan megpirítom a szalonnát, rádobom a hagymát és a lebbencstésztát. Amikor már szép barnára pirult, rászórom a pirospaprikát és gyors mozdulattal felöntöm vízzel. Beleteszek egy fél evőkanál sót és máris rohanok vissza a gépemhez.

Egy üzenet, kettő, három......... hat. Na végre elfogytak. Eszembe jut, hogy a burgonyát még nem raktam a fazékba. Futás a konyha. Pótolom az elfőtt vizet és szépen beleteszem a felaprított burgonyákat. Gyors kóstolás, kíváló íz. Hagyom, hogy megfőljön.

Ismét a számítógép előtt ülök. Elolvasok pár cikket, kommentelek, közben msn-en keresnek. Egyik ismerősöm segítségre szorul. Szívesen pátyolgatom lelki világát. Már fél órája mondja a magáét, kezdem unni. Végre a testvérem keres. Van indok elköszönni az ismerősömtől.

Minden fontos dolgot megbeszélünk, regisztrálunk pár oldalon közösen, majd úgy dél magasságában egyszercsak megkérdezi, hogy mit főzök.

TE JÓ ÉG, A KAJA!!!! Kiabálom és futok a konyhába. Az ablakon beszökött a köd vagy csak pára van, de alíg látok. Nem találom a fakanalat. Gyorsan döntök, mert ennek a receptnek a gyorsaság a lényege. Jön a végső szakasz. Kesztyűvel felkapom a fazekat és szaladok vele le a lépcsőn a 15 cm-es hó irányába. Az edényt egy hirtelen mozdulattal lenyomom a hóba. Ahogy a hó olvad, magasra felcsap a gőz, éppen úgy, mint aladdin csodalámpása.
Ez jó hatással van az edényben lévő összetevőkre. Segít a puhulásban. Amikor az edény körül elolvadt a hó, készen is vagyunk.

Őszintén megmondom, hogy igazán betyárul nézett ki a leves. Mit leves.... az egész edény!

Igyekeztem vissza a konyhába, hogy a munkába induló lányomnak gyorsan készitsek legalább két szelet pirítóst.

A saját képek nem sikerültek, így azzal nem szolgálhatok.


Tomasekné Györgyi rovata (tomaseknegyorgyi.virtus.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: telefon msn leves vicc humor kaja konyha poén köd számítógép ég idő recept füst klaviatúra betyár főz tomasek

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr26940058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása