Ételek, melyek nagymértékben gátolják a test öregedését.
Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy azok az ételek, amiket fogyasztunk, sokkal jobban befolyásolják az öregedést, mint az, hogy milyen drága krémeket kenünk a bőrünkre.
Mitől válik egy étel öregedés gátlóvá?
Az antioxidánsoktól és egyéb különleges összetevőktől, mivel ezek megszabadítják a szervezetet az öregedést és egyéb betegségeket okozó szabadgyököktől.
Ezek az ételek a következők: a piros-, fejtett- és tarkabab, a fekete-, vörös- és kékáfonya, az aszalt szilva, a málna, az eper, a piros- és zöldalma, a cseresznye és az articsóka.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy aki most az ötvenes-hatvanas éveiben jár, az majd mintegy varázsütésre megfiatalodik, hanem azt, hogy ezekkel az ételekkel az öregedés folyamata lassítható, mégpedig minél korábban kezdjük el, annál hamarabb lesz látható eredménye. A test természetes öregedése elkerülhetetlen folyamat, de az, hogy ez a folyamat mennyi ideig is fog tartani és milyen megnyilvánulási formái lesznek, az viszont nagyon nem mindegy. A testünk egy eszköz a teljesebb emberi élet megvalósítására, éljünk vele.
Végezetül egy pillanatra gondoljunk bele abba is, hogy az itt felsoroltak, mind a vegetárius táplálkozás alapanyagai. Az élet energiáinak tiszta hordozói.
Emlékezzünk Pithagorasz szavaira:
„Óh embertársaim, ne szennyezzétek be testeteket bűnös étkekkel! Van kukoricánk, a fák ágai roskadoznak az almák súlya alatt, a lugasokban duzzadnak a szőlőfürtök. Ott vannak az édes gyógynövények, és azok a zöldségek, melyek tűzön megfőnek és megpuhulnak, de tejben és kakukkfű illatú mézben sem szenvedtek hiányt. A Föld bőségesen ellát bennünket ártatlan ételekkel, olyan lakomákat biztosít nekünk, amelyekhez nem tapad vérontás, vagy mészárlás. Csak a fenevadak csillapítják éhüket hússal, s még az állatok közül sem mind, mert a lovak, a marhák és a birkák fűvel táplálkoznak"
A KANÁL FORRADALMA MŰSOR
Köszönöm figyelmed!
Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy azok az ételek, amiket fogyasztunk, sokkal jobban befolyásolják az öregedést, mint az, hogy milyen drága krémeket kenünk a bőrünkre.
Mitől válik egy étel öregedés gátlóvá?
Az antioxidánsoktól és egyéb különleges összetevőktől, mivel ezek megszabadítják a szervezetet az öregedést és egyéb betegségeket okozó szabadgyököktől.
Ezek az ételek a következők: a piros-, fejtett- és tarkabab, a fekete-, vörös- és kékáfonya, az aszalt szilva, a málna, az eper, a piros- és zöldalma, a cseresznye és az articsóka.
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy aki most az ötvenes-hatvanas éveiben jár, az majd mintegy varázsütésre megfiatalodik, hanem azt, hogy ezekkel az ételekkel az öregedés folyamata lassítható, mégpedig minél korábban kezdjük el, annál hamarabb lesz látható eredménye. A test természetes öregedése elkerülhetetlen folyamat, de az, hogy ez a folyamat mennyi ideig is fog tartani és milyen megnyilvánulási formái lesznek, az viszont nagyon nem mindegy. A testünk egy eszköz a teljesebb emberi élet megvalósítására, éljünk vele.
Végezetül egy pillanatra gondoljunk bele abba is, hogy az itt felsoroltak, mind a vegetárius táplálkozás alapanyagai. Az élet energiáinak tiszta hordozói.
Emlékezzünk Pithagorasz szavaira:
„Óh embertársaim, ne szennyezzétek be testeteket bűnös étkekkel! Van kukoricánk, a fák ágai roskadoznak az almák súlya alatt, a lugasokban duzzadnak a szőlőfürtök. Ott vannak az édes gyógynövények, és azok a zöldségek, melyek tűzön megfőnek és megpuhulnak, de tejben és kakukkfű illatú mézben sem szenvedtek hiányt. A Föld bőségesen ellát bennünket ártatlan ételekkel, olyan lakomákat biztosít nekünk, amelyekhez nem tapad vérontás, vagy mészárlás. Csak a fenevadak csillapítják éhüket hússal, s még az állatok közül sem mind, mert a lovak, a marhák és a birkák fűvel táplálkoznak"
A KANÁL FORRADALMA MŰSOR
Köszönöm figyelmed!