HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

Figyelj!

2008.06.07. 00:16 Lovas Éva

Kérd és megadatik!" - tanítja Abraham és mondta egykoron Jézus is. "Kérj, higgy, fogadj el!" - sugallják a The Secret című könyv és film szerzői és készítői.

Mi pedig - miután azt nevelték belénk, hogy ez mindenhez szükséges - kétségbeesetten próbáljuk elsajátítani a megfelelő és "hajszál pontos" technikát!
De mi is ennek a "technikának" a lényege, ha egyáltalán van ilyen?
Talán az, hogy pozitív gondolatok mantrázásával próbáljuk megváltoztatni a rezgéseinket, hogy a jelenlegi állapotból a kívánt állapotba kerüljünk? Hát, nekem ez nem mindig vált be! Sőt, meglehetősen ritkán! :)
Pedig a legtöbbször azzal próbálkozunk, hogy feszülten igyekszünk összpontosítani általunk pozitívnak vélt és ítélt gondolatokra. Olyannyira, hogy már-már aggódni kezdünk, ha nem tudjuk azt néhány röpke pillanatnál tovább megtartani azokat az elménkben. Ettől persze egyre frusztráltabbak és idegesebbek leszünk, vagyis egyre inkább olyan rezgésállapotba kerülünk, mellyel inkább távol tartjuk magunktól a kívánt állapotot, ahelyett hogy magunkhoz engednénk azt.
Mint ahogy arról már korábban is írtam, a gondolataink jönnek és mennek. Ez az alaptermészetük.
Minden pillanatban több száz vagy éppen több ezer gondolati inger ér bennünket, melyek egy részét külső történések és körülmények, más részét pedig belső tényezők generálják. Hogy is lennénk képesek ezeket a gondolatokat irányítani, mikor ezek csak úgy jönnek? Mi mégis ezt szeretnénk, ennek megfelelően az elménk örökösen zsong azoktól a gondolatoktól, melyket erőszakkal, természetellenes módon igyekszünk benne megtartani, miközben a következő másodpercben újabb ezer gondolat érkezik, melyek közül ismét kétségbeesetten próbálunk néhányra összpontosítani. Az elménk azonban egyszerre csak egy dologra tud teljes intenzitással összpontosítani, megosztva is legfeljebb csak öt-kilencre. Ráadásul e feszült összpontosítás közepette még azon is agyalunk, hogy jelen állapotunk nem megfelelő, és szeretnénk azon változtatni. Kész őrület, igaz? :)
Kérésünk kinyílvánításával tulajdonképpen elindítunk egy folyamatot. Egy olyan folyamatot, melyet módunkban áll tetszésünk szerint irányítani. Vagyis ne az állapotod megváltoztatására törekedj, hanem arra, hogy irányítsd a folyamatot. Ezt pedig úgy érheted el, ha nem a gondolataidat irányítod, hanem a figyelmedet! Szabadságodban áll minden pillanatban megválasztani, hogy mire figyelsz! Amire pedig figyelmedet fordítod, azt magadhoz is vonzod!
Szabad akaratodat erre a választásra használhatod! Arra, hogy a Téged érő több száz, több ezer gondolati inger közül, melyekre fordítasz figyelmet. Ehhez nem kell megtartanod az elmédben a gondolatot. Felesleges, hiszen a következő pillanatban érkező ezernyi gondolat között újra lesz legalább egy olyan, ami hasonló érzéseket ébreszt Benned. Miután megjelent egy gondolat, fgyeld meg, mit érzel vele kapcsolatban és tartsd meg az érzést, ha jól esik, és vesd el, ha kellemetlen. Ha kellemes volt az érzés, éld bele magad, ha nem, pusztán attól jobban fogod érezni magad, hogy elvetetted és tovább engedted a gondolatot, ami okozta. Ha jobban érzed magad, az újabb hasonló gondolatok felé vonzza majd a figyelmedet, ha úgy tetszik, további hasonló gondolatokat vonz Hozzád, melyekre figyelhetsz, és melyek hatására az érzés tovább erősödik Benned!
A Figyelmed az, amit módodban áll irányítani! A Figyelmed az, amivel a Teremtő energiát közvetíted és továbbítod!
Hát figyelj!
Arra, amire igazán szeretnél! :)


alomkereso

Szólj hozzá!

Címkék: gondolat öröm boldogság hit folyamat figyelem titok pillanat érzés vonzás felicita secret irányítás

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr49507652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása