HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

Hogyan kell szeretni önmagam? II.rész

2009.03.10. 00:57 Lovas Éva

Mint tegnap ígértem, összegyűjtöttem néhány nélkülözhetetlen praktikát, amelyek segítségével megtanulhatjuk szeretni és becsülni életünk legfontosabb személyét, saját magunkat. Lássuk hát!:

 

Már negyedik évébe lépett az 5ről6ra töretlen sikere. Vajon minek köszönhető?
Annak, hogy rendkívül sokan vannak a mai világban azok, akik okosak, szépek, értékesek és még sincsenek jóban önmagukkal. Már pedig önbecsülés nélkül képtelenség 5ről a 6ra jutni, hiszen akinek nincsen önbizalma, elfogadni sem tud, és elmennek mellette élete legszebb lehetőségei.


Ezért hát elengedhetetlen, hogy felépítsük magunkat és nem csak magunk miatt, hanem gyermekeinkért is. Hiszen a szülő a kilőtt nyíl, a gyermek a nyílvessző, amely célba ér.


Ha nem akarjuk azt, hogy boldogtalanságunkat, szerencsétlenségünket gyermekeink tovább vigyék és hetedíziglen szenvedjenek miatta, akkor jól felfogott érdekünk, hogy az önmagunkkal kialakítandó harmónikus kapcsolatot művészi fokra emeljük.


Ez egyáltalán nem nehéz! Mindössze 21 nap és bárki, bármilyen tulajdonságot beépíthet a személyiségébe. Olyat, amitől JÓL érzi magát a bőrében.

Negyvenkét évig éltem emberi roncsként. Ma már végre immár negyedik esztendeje BOLDOG ÉS ELÉGEDETT EMBERKÉNT élek. Higgyétek el! Az utóbbi sokkal kellemesebb!



Nézzük hát, milyen praktikák, fortélyok állnak rendelkezésünkre, amelyekkel felépíthetjük értékes emberi életünket, melynek alapja az egészséges, boldog, ideális ÉN.

1/ Soha ne bántsd az a lényt, aki a tükörből visszatekint Rád!
Hiszen ha valaki megérdemli a szeretetet, a figyelmet, a jót és a szépet, az TE vagy magad! Senkimás nem tehet meg utadon helyetted egyetlen lépést sem! Csakis önmagadra számíthatsz ebben az inkarnációdban, hát akkor miért is okozol magadnak felesleges fájdalmakat önmagad sorozatos ostorozásával?

2/ Dícsérd meg magad, mindig, amikor valami jót cselekedtél. Miért természetes az a legtöbb embernek, hogy folyamatosan szapulja önmagát, múltbeli cselekedeteiért, belső, külső tulajdnoságaiért, miközben rengeteg érték lakozik benne, amit észre sem akar valahogy venni?

3/ Írj magadnak felvidító könyvet és jegyezz bele mindent, amit jól csináltál, amikor valaki megdícsért, vagy amikor örültél, vagy amikor örömet okoztak neked! És ha senki nem dícsér meg, akkor azt írdd bele, amikor önmagadat megdícsérted! Hiszen minden, ami benyomás ér bennünket, az egy program saját magunknak. Miért ne írjunk hát egy olyan szoftvert, ami épít bennünket, ahelyett, amivel ösztönösen romba döntjük magunkat?

4/ Használd új, belső erőforrásodat naponta! Hiszen a felvidító könyvvel ezt teremted meg! Egy saját, belső erőforrást, ami segít abban, hogy közelebb kerülj ahhoz a szeretetre, elismerésre vágyó, kedves lényhez, AKI TE MAGAD VAGY! Amikor pedig rossz a kedved, bármikor előveheted ezt a könyvet és olvasd fel kedvenc, életed írta történeteidet. Garantálom, hogy egyből új erőre kapsz!

5/ Dícsérj meg mindenkit, mindent, aki vagy ami utadba kerül! Na nem úgy gondolom, hogy állítsd meg az utcán a vadidegen embert, és mondd meg neki, hogy milyen szép a csizmája, vagy az autója, hanem úgy, hogy magadban szögezd le, gondolati síkon. Legyen szokásod mindenben és mindenkiben a jót keresni és nem a rosszat. Hiszen minden cselekedetünk visszahat ránk. Minden, amit másnak adunk, legyen az átok vagy áldás! Még pedig ezerszeresen hull vissza a fejünkre. Ez spirituális törvény. Mindezek ismeretében ugyan ki az a marha, aki másnak ártani akar??? Mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy azt tegye másokkal, aminek saját maga is örülne, hiszen előbb vagy utóbb szembesülnie kell tetteinek következményeivel.

6/ Adj hálát mindenért, amid van és mindenért, amit kérsz. Nézz reggelente a tükörbe és köszönd meg azt a csodát, hogy VAGY! Mondd saját szemedbe:
-Köszönöm, hogy létezhetek és tapasztalhatok. Különleges, szeretetre méltó, csodás, kedves lény vagyok. Egyszeri és megismételhetetlen. Megérdemlem az élet legszebb ajándékait, hiszen Isten a saját képmására teremtett. Szerethető vagyok. Elfogadom és szeretem önmagam. Hálát adok azért, mert van két szemem, van egy testem, ami szolgál engem, stb...stb..

7/ Kérj áldást mindenkire és mindenre. Az angyalok csak akkor léphetnek közbe értünk, ha mi feljogosítjuk őket erre Istenhez szóló imáinkkal. Ha pedig ateista vagy, akkor ne Istent kérd, hanem egyszerűen csak mondj ennyit:
Legyen áldott XY és a családja. Legyen áldott a Földanya, a munkahelyem, a kocsim, a házam, a szomszéd, stb...stb..

Minden, amit másnak kívánunk, ezerszeres erővel hat vissza ránk.

8/ Keltsd életre belső Napodat. Minden áldott nap melegedj meg saját belső fényednél. Csodálatos érzés a belső Nap alatt megpihenni. A belső Nap mindig meleget ad, de sohasem éget meg.

A kilencedik, befejező lépést holnap fogom közreadni.

Legyen csodás napod, érezd magad csodásan a bőrödben, hiszen NAGYON MEGÉRDEMLED!

Hiszen TE vagy az életed sugárzó Napja, senkimás a világon!
(folyt.köv.)

http://www.5rol6ra.hu


Kassai Csilla rovata (kassaicsilla.virtus.hu)

Szólj hozzá!

Címkék: élet nap isten csoda szeret boldog kassai ötrőlhatra kíván visszaht

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr27992750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása