HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

Beteljesülés

2008.06.07. 00:12 Lovas Éva

Beteljesülés! Vajon mit is jelent ez? Hogyan határoznád meg, mi az a pont, amikor kijelentheted magadról, hogy megtaláltad, elérted!

Emberek - sokszázan,sokezren, sokmillióan, sokmilliárdan - képesek eltölteni azzal az egész életüket, hogy a Beteljesülést keresik, a Beteljesülésre várnak.
Megvallom, én a magam részéről nem teljesen értem ezt a törekvést. Legalább is már! :)
Mert hát őszintén szólva, korábban én is ezt kerestem! Előbb teljesen tudattalanul, egyáltalán nem is sejtve, hogy valójában mit is kutatok, majd később, - miután már úgy véltem, hogy van ilyen, és ez nem is egyéb, mint egyetlen igazi életcélom, életfeladatom - tudatosan is ennek a vágyott Beteljesülésnek az elérésére törekedtem!
Előbb matematikában, irodalomban, történelemben próbáltam megtalálni, később fizikában, üzemtanban, mérnöki és egyéb munkában, majd közgazdaságtanban, magatartástudományban, vezetéselméletben, projektvezetésben, hálózati marketingben stb. Amikor ezekben nem találtam, akkor kerestem könyvekben, filmekben, zenében, előadásokban, ezoterikában, vallásban, spiritualitásban és még sorolhatnám.
Mindentől azt reméltem, azt vártem, hogy majd nem csak, hogy megmutatja az utat az áhított Beteljesülés felé, de végig is vezet rajta.
Beletelt csaknem 30 évembe, mire rájöttem, hogy nem válhatok teljessé, nem teljesülhetek be! Hiába is keresem a módját tanulmányokban, munkában, elméletekben, filozófiákban, ezoterikában, vallásban vagy spiritualitásban. Egyáltalán, már maga a meghatározás, hogy matematikus vagy fizikus, irodalmár vagy történész, mérnök vagy közgaszdász, projektvezető vagy hálózatépítő, filozófus vagy ezoterikus, vallásos vagy spirituális, teljesen felesleges és értelmetlen. Még csak nem is valós! Csupán illúzió! Egy elme által kreált kényszerképzet, mely azt a látszatot hivatott kelteni az elme számára, hogy különb a többi elménél, hogy különb másoknál! Hogy fontosabb dolga van, mint bárki másnak! Ez tartja életben az elmét, az egót! Mert amíg a Beteljesülést keresed, addig ellátod olvasnivalóval, nézni- és hallgatnivalóval, célokkal, melyekbe kapaszkodhat!
Nincs beteljesülés!
Mert ami sohasem volt részeire szakadva, az nem is válhat újra teljessé!
Az önmagában teljes, önmagában egész! Mindig is az volt és az is marad!
Nem érdekel, hogy mire vágysz és mit akarsz, vagy mit nem!
Az érdekel, hogy mersz-e az lenni, Aki valójában vagy! Megengeded-e magadnak, hogy azt gondold, azt tedd és az legyél, amit igazán gondolni vagy tenni szeretnél, és Aki a szíved mélyéből lenni szeretnél!
Számomra nem attól válsz teljessé, hogy elérsz valamilyen homályos "megvilágosodottság"-nak nevezett állapotot, vagy megtalálod a Nirvanát, esetleg elveszett részeidet, melyeket valójában soha el sem veszítettél!
Számomra akkor válsz teljessé, amikor megengeded Önmagadnak, hogy az legyél, Aki valójában vagy!
Nekem is van egóm! Nem is kicsi! Sőt, néha baromi nagynak képzeli magát! Ha nem hiszed, kérdezd meg a Kedvesemet, vagy a családomat, vagy a közvetlen munkatársaimat. Ők már csak tudják, hiszen nap, mint nap szembesülnek vele! Vagy kérdezd meg akár a gyerekeimet: "Milyen apa, amikor mérges?". Mert bizony előfordul ilyen is, amikor az egóm belekapaszkodik egy-egy elképzelésébe és mindenáron ragaszkodik hozzá, hogy a dolgok pontosan úgy tőrténjenek, ahogy előzetesen elképzelte!
Haragszom az egómra ezért? Néha még talán! De azért szeretem! Mert időnként kifejezetten építő beszélgetéseink is vannak!
Most is rágja ám a fülemet: "Kinek képzeled te magad? Mit képzelsz te magadról? Még hogy tréning? És még akár tarifát is szabnál érte? Hogy jössz te ehhez? Nem szégyelled magad? Csecsemő vagy te még ehhez, erigy vissza a csecsre! Sok-sok anyatejet kell még magadba szívnod, sok-sok előtted járó bölcs tanítását kell még elsajátítanod! Nem csak ahhoz, hogy tréninget tarts, hanem hogy egyáltalán élhess! Hogy méltó légy a beteljesült élethez! Előbb inkább kérd ki mások véleményét, és hogy mit kellene még megtanulnod hozzá, hogy ilyen lépésre szánhasd el magad!" Ilyeneket mond nekem! Vizsgáztat! Vizsgáztatom saját magam! Hogy bírom a kritikát! Persze nem a sajátomét! Mondja ki azt más! Mégis csak más, ha más kritizál, mintha én vagyok önkritikus magammal szemben! Legalább elmondhatom, hogy bizony nem bírom a kritikát, megbuktam a vizsgán, sokat kell még tanulnom, hogy egyáltalán méltó legyek az életre, hát visszamegyek a csecsre! Persze, az egóm újra rázendít: "Én megmondtam! Tudtam előre, hogy ez lesz! Nem hittél nekem? Tessék, most megkaptad! Csecsemő vagy te még! Erigy vissza a csecsre!".
Azonban egyre gyakrabban és egyre erősebben szólal meg bennem egy másik hang is. Mely azt mondja: "Tényleg ezt szeretnéd? Tényleg ez a szíved vágya? Hát akkor tedd meg! Erre hívlak mióta megszülettél! Mire vársz még? Nincs szükséged kívűlről megszerzett tudásra! Minden ott van Benned! Így vagy teljes egész! Ne elérni akard a teljességedet, hanem engedd kibontakozni magadban! Ne halogasd tovább! Ez az Életed! Ez vagy Te! Hát csináld! Hát ÉLJ!"
Ha azt mondanám Neked, hogy ne egyél húst és ne igyál alkoholt, mert ez szükséges ahhoz, hogy elérd a Beteljesülést, vajon megfogadnád-e? És ha igen, akkor vajon meddig tartanád ezt be?
Én nem mondom Neked azt, hogy ne egyél húst, vagy ne igyál alkoholt!
Én azt mondom Neked, hogy ha jól esik húst enni, egyél húst, ha nem esik jól, ne egyél! Ha jól esik az alkohol, igyál alkoholt, ha nem esik jól, ne igyál!
Bármelyiket is választod egyiktől sem vagy számomra sem kevesebb, sem több! Sem beteljesültebb, sem kevésbé beteljesült! Egyszerűen csak VAGY, önnön teljességedben! ÉLSZ és ÉLVEZED az ÉLETET! ÉLVEZED, hogy hurkát eszel és sörrel öblíted le, ÉLVEZED, hogy ÉLSZ, ÉLVEZED, hogy ITT vagy és MOST VAGY, ÉLVEZED, hogy TE magad vagy a hurka, hogy TE magad vagy a PILLANAT.
Tedd azt, amit igazán szeretnél! Tedd azt, ami úgy "istenigazából" jól esik! És ne azért, mert a szokásaidnak, beidegződéseidnek esik jól, hanem azért mert tényleg jólesik, Neked! Annak, Aki valójában vagy! Biztos lehetsz benne, hogy ha így teszel, az szolgálja igazán nem csak lelked, de fizikai tested egyensúlyát és egyészségét is!
Én azért nem eszem húst, és azért nem iszom alkoholt, mer tmár egy ideje azt érzem, hogy ha megtenném, nem esne jól! Nem azért, mert egy Marlo Morgan könyvben azt olvastam, hogy a "az állatvilágnak nem az a dolga, hogy az emberiséget táplálja. Társa és példaadója az embernek...". Ezt az ideológiai megfogolmazást csak később talátam, és tetszett! És egyre jobban tetszik! Ennek ellenére, ha jól esne, ennék húst! De nem esik jól, még a gondolat sem!
Én nem vizsgáztatok senkit! Magamat is egyre kevésbé! És más vizsgáin sem akarok megfelelni! Ha Isten nem vizsgáztat, más se tegye... :)
Nem lelckéket és vizsgákat mér rád az Élet! Hanem teremtésed gyümölcseit kínálja fel Neked leszüretelésre!
Nem is azért vagy itt, hogy másokat meggyőzz saját igazságodról, és azután folyamatosan vizsgáztasd őket, hogy tudják és betartják-e még, hanem azért hogy megteremtsd a sját igazságodat és megengedd másoknak is, hogy ugyanezt tegyék!
Nem tanulni születtél ide, hanem hogy megtapasztald a teremtés örömét!
Nem azért választottad ezt a létformát, hogy koldusként tengődj egy híd alatt, hanem azért, hogy megteremtsd azt a világot Önmagad körül, amiben igazán élni szeretnél!
Nem azért születtél ide, hogy egyre jobb legyél! Azért születtél ide, mert már éppen elég jó vagy hozzá így is!
Nem azért vagy itt, hogy jobbá tedd ezt a Világot! Azért vagy itt, mert ez a Világ már attól jobb lett, hogy ide születtél!
Nem azért jöttél, hogy megeteremtsd a Világbékét! Azért jöttél, hogy megtapasztald a saját Békédet a Világban!
Nem Isten egy kegyeltje vagy, aki megadóan várja sorsát, hanem maga Isten, Aki alázattal és örömmel teremt!
Nem adományból vagy itt, hanem Szabad Választásod eredményeképpen!
Éppen ezért nem is az a sorsod, hogy adományokra várj, hanem az az adományod, hogy megválaszthatod a Sorsod!
Nem mások szolgálata a dolgod, hanem hogy megteremts magad körül mindent, ami azt szolgálja, Aki valójában vagy!
Nem Kereső vagy, hanem Mindenható Teremtő!
Nem azért vagy itt, hogy beteljesedj, hanem hogy megtapasztald a saját Teljességedet!
Nem isteni Lény vagy, hanem maga Isten!
Aki nem csak, hogy mindent és mindenkit szeret, hanem Ő maga a Szeretet!

www.alomkereso.com


Szólj hozzá!

Címkék: élet választás isten teremtés szép öröm lét boldogság hit remény igazság sors tapasztalat igaz szeretetet beteljesülés

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr99507647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása