HTML

BoldogBlog

ÖRÖM MINDEN NAPRA ***************************** "Csak az ember képes gyűlölni. De az ember nem arra született, hogy gyűlöljön, hanem arra, hogy szeressen s szeretve legyen... A SZERETET TESZI AZ EMBERT EMBERRÉ"

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

A TARTALOMBÓL

Friss topikok

  • krepler: Köszönöm, hogy feltetted, nagyon szeretem! (2020.05.28. 18:23) KIPLING: Purun Bagát csodája
  • ifjuver: Szép vers, mintha anyukám mondta volna.:) (2009.09.03. 18:12) HA (néhány tanács...)
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örülök, hogy egyre többen vagytok, egyre többen és többen olvastok. Ugyanakkor a... (2009.01.19. 13:41) Az okos ember sohasem sértődik meg...
  • nomyca: By!nekem is wan egy igaz baratnom akit nagyon szeretek hisz mindig velem van ha szuksegem van ra!!... (2008.12.08. 20:57) AZ IGAZI BARÁT
  • Lovas Éva: Kedves Látogatók! Örömeml tölt el, hogy az oldal egyre népszerűbb, látogatottsága folyamatosan nő.... (2008.11.09. 11:33) HUMOR: Számla a tehénről...
  • Lovas Éva: Köszönöm! :o) Szerintem is nagyon elgondolkodtató téma ez. A te blogod címe is izgalmasan hangzik.... (2008.10.08. 11:57) A világon mindenki plagizál
  • Szatmári Magdolna: Kedves Éva, nagyon tetszenek a képek, és a hozzá választott írások is.. Szeretettel üdvözöllek, Ma... (2008.08.21. 16:59) Gondold meg...
  • Magdolna Tabányi: gyönyörü képek láthatók (2008.07.01. 21:17) JÓÉJT!!!

A nyíregyházi téliesített Állatparkban jártunk - SÉTÁLJ VELÜNK!

2008.12.29. 21:56 Lovas Éva

Azt gondolná az ember, hogy az afrikai elefántok mínusz 8 fokban nem tartózkodnak kint a szabadban. Ám nem úgy a nyíregyháziak!

 

Nyíregyházára költözött a sarkvidék. - immár 2003-ban. Akkor nyitották meg a sarkvidéki állatok részlegét az állatparkon belül. Már ötödik éve!



Ma is, 2008.december 28-án is nagyon hideg volt, mint ahogy a képen is látszik.


A jegesmaci aludt, amikor odaértünk a barlangjához.




A fókák imádták a minusz nyolc fokot, elemükben voltak!




A különleges sarkvidéki pingvinek napfürdőztek, miközben mi alaposan felöltözve jártuk utunkat a több, mint 30 hektáros területen. Ránk se hederítettek.


Ez a papagály azt kiáltotta nekünk, Hello!


Valamennyien gyönyörűek voltak és színesek. Kint, a téli hidegben.


Volt, aki ilyen félelmetes külsővel ijesztgetett bennünket, de mi nem tágítottunk.


Ez a gorilla nagyon szomorú volt. Kár, hogy nem látszik az arca a képen. Értelmes tekintete azt súgta: miért vagyok itt én és ti ott?


Ez a fekete párduc fantasztikusan gyönyörű volt!


Órákig el tudtunk volna gyönyörködni benne, csak ne lett volna olyan hideg!

A karácsonyi hideget egyedül fókuci élvezte, még pózolt is nekünk!
A vejemnek - aki a fotókat készítette - egyébként felfedeztünk egy különleges képességét! Minden állat örömmel állt neki modellt a fotózáshoz!



Az afrikai elefántcsalád immár négy tagot számlál. Apa, Szabolcs az Elefántházban maradt. Hárman voltak kinn, Yoki mama, Jonatán a nagy borjú, és Jumaane, a pajkos kicsi borjú.

Hihetetlen, hogy egy nagy tesónak mi mindent kell eltűrnie a kis tesójától! Jumaane le nem szállt volna Jonatánról, egy percig sem!


Egyfolytában gyúrták egymást! Nagyon édesek voltak!

A látogatók velünk együtt imádták őket!

Yoki mama a háttérben már az elefántház felé tart.


Jonatán és Jumaane - ehhez a képhez nincs mit hozzáfűzni. Szeretet ez a javából! Két testvér teljes egyetértésben!

Az RTL klub tudósítása Jumaane születéséről

Jumaane első éve Katt
IDE!

Boldog Új esztendőt kívánok ennek a nagyszerű létesítmények, és minden kedves dolgozójának! Gajdos László igazgató úrnak pedig őszinte tisztelet! Most építik a
Zöld piramist, ahol igazi esőerdő, interaktív dzsungeltúrák, és még sok érdekes, páratlan látványosság lesz megtekinthető. Az átadás 2010-re várható.

Amikor jött az etetés, minden állat izgalomban várta az állatparki dolgozókat.

Egy bagollyal a bal öklén jött szembe velünk egy ott dolgozó férfi. A kicsi bagoly egyik szemét kiműtötték, mert beteg volt. Ám úgy vitte a karján, mintha a világ leggyönyörűbb baglya lenne a világon! Simogatta a fejét, és kérdésünkre, hová tartanak, azt felelte. Már megebédelt a kis bagoly és most jöttünk a szabadba repülni egy kicsit.
Jó volt látni, hogy lehet így is bánni állatokkal. Nem csoda, hogy a nyíregyházi Állatparkban minden vadon élő állat szívesen szaporodik, legyen az oroszlán, vagy elefánt, vagy bármi más a világon.

Bárcsak az emberek között is ilyen szeretet lenne, mint amit én tapasztaltam tegnap Sóstógyógyfürdőn állatok és gondozók között a nyíregyházi Állatparkban!
De jó is lenne!

Az Állatpark honlapja:
http://www.sostozoo.hu/

http://www.5rol6ra.hu

(Az Állatparkban készült további fotóink
ITT
tekinthetőek meg.)



Kassai Csilla rovata (kassaicsilla.virtus.hu)

 

Szólj hozzá!

Címkék: állat szép jegesmedve bagoly nyíregyháza elefánt zoo fóka párduc állatpark

A bejegyzés trackback címe:

https://lovaseva.blog.hu/api/trackback/id/tr66847691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása